Etusivu > Poliisi muu maailma > Poliisit hakkasivat viatonta päähän – Keskeyttänyttä kollegaa uhkaa potkut

Poliisit hakkasivat viatonta päähän – Keskeyttänyttä kollegaa uhkaa potkut

19.4.2012

Regina Tascalla on todistusaineistoa tapahtuneesta, sillä hän jätti partioautonsa kameran nauhoittamaan.

Regina Tascalla on todistusaineistoa tapahtuneesta, sillä hän jätti partioautonsa kameran nauhoittamaan.

Poliisit pahoinpitelivät ambulanssia odottaneen 22-vuotiaan miehen Bogotan pikkukaupungissa New Jersyssä.

Henkisesti häiriintynyt nuori mies oli tuottanut ongelmia kotonaan ja hänen äitinsä soitti hätäkeskukseen tilatakseen ambulanssin. Ensimmäisenä paikalle saapui konstaapeli Regina Tasca, joka oli liikkeellä yksin.

Tasca soitti käytännön mukaisesti paikalle lisäapua ja poistui autostaan nuorukaisen avuksi. Hän oli juuri suorittanut koulutuksen, jossa neuvottiin toimintaa henkisesti häiriintyneiden kanssa.

Poliisit pieksivät

Tasca kampesi väkivaltaisia kollegoitaan sivuun.

Tasca kampesi väkivaltaisia kollegoitaan sivuun.

Tascan tilaama lisäapu saapui paikalle pikaisesti. Kaksi poliisimiestä Ridgefield Parkin poliisista ajoi partioautolla paikalle. He nousivat autostaan, tulivat nuorukaisen luo kaataen hänet maahan ja alkoivat piestä häntä armotta päähän. Miehen äiti huusi vieressä käskien poliiseja lopettamaan miehen pieksemisen.

Tasca kertoi myöhemmin, että hän järkyttyi hyökkäyksestä. Hän meni väliin ja sai hetken kamppailun jälkeen poliisit pois nuoren miehen kimpusta.

22-vuotiasta ei missään vaiheessa epäilty tai syytetty mistään. Tasca ei tätä ihmettele. Hänen mukaan nuorukainen ei missään vaiheessa uhkaillut, vastustanut tai käyttätynyt väkivaltaisesti. Hänellä ei myöskään ollut asetta.

Potkut?

Tasca järkyttyi uudelleen, kun tapauksen esimies kutsui hänet puhutteluun. Tasca määrättiin soveltuvuuskokeisiin, joiden jälkeen hänen katsottiin olevan epäsopiva poliisiksi ja määrättiin virasta pidätettäväksi. Tasca on palkittu poliisi, jolla on 11 vuoden moitteeton työhistoria.

Kahden poliisiemiehen toimia ei missään vaiheessa tutkittu eikä heitä epäilty mistään. He työskentelevät yhä.

Tascalla on edessään viikon mittainen oikeustaistelu työpaikastaan. Hänellä halutaan antaa potkut vuoden takaisen tapahtumasarjan takia.

Tasca itse epäilee, että syynä on hänen sukupuolensa. Bogotan poliisiasemalla on vain parisenkymmentä työntekijää, joista hän on ainut ja ensimmäinen nainen.

Lähde: WPIX

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2012041915472636_ul.shtml

Mainokset
Kategoriat:Poliisi muu maailma Avainsanat: ,
%d bloggers like this: