Etusivu > MUUT POLIISI ASIAT > Jengiliivejä ei saa kieltää

Jengiliivejä ei saa kieltää

4.4.2012

Helsingin poliisi vastustaa rikollisjengien tunnusten käytön kieltämistä. Rikosylikomisario Jari Aarnion mukaan on erityisen tärkeää, että jengiläiset käyttävät liivejä ja muita näkyviä tunnuksia, koska silloin poliisi ja yleisö tunnistavat heidät.

Jengitunnusten kieltämistä on ehdottanut kaksi poliisikansanedustajaa Helsingistä. Edustajat katsovat lisäksi, että jengien jäsenet pitäisi tuomita rikoksista muita ankarammin. Ylin poliisijohto kannattaa ajatusta.

Aarniolle sen sijaan riittäisi se, että tuomioistuimet koventaisivat jengiläisten tuomioita, jos jengi on hyötynyt niistä. Tämä on nykyisinkin mahdollista, mutta koventamisvaatimukset ovat menestyneet huonosti oikeudessa.

Aarnio toivoisi, että koventamisperusteet kirjoitetaan lakiin nykyistä terävämmin, jotta ne menisivät läpi oikeudessa. Jengien pääelinkeinoa, perintää varten tarvittaisiin uusi pykälä: perintärikos.

Helsingin poliisin tiedotustilaisuudessa puhunut Aarnio on pitkän linjan huumepoliisi, joka aloitti kuun alussa uuden paljastavan rikostorjunnan osaston johtajana. Sen vastuulle kuuluu myös järjestäytynyt rikollisuus.

Aarniosta jengitilanne on Helsingissä hallinnassa.

”Meillä ei ole ollut jengien välisiä kovia taisteluja. Se ei missään nimessä tarkoita sitä, että jengit olisivat hyvissä väleissä. Poliisilla on merkittävä rooli siinä, että katurauha säilyy.”

 

4.4.2012

Mainokset
%d bloggers like this: