Etusivu > Lain "rajoilla", MUUT POLIISI ASIAT > Poliisi rikkoi asetusta valtion virastojen aukioloajoista

Poliisi rikkoi asetusta valtion virastojen aukioloajoista

30.3.2012

Useat valtion virastot kuten verohallinnon yksiköt ja poliisin lupapalvelupisteet rikkovat asetusta virastojen aukioloajoista. Valtion viraston on oltava auki arkisin 8–16.15. Esimerkiksi Varsinais-Suomen verotoimiston ovet aukeavat päivittäin vasta kello 9, ja Paraisten toimipiste on auki vain kahtena päivänä viikosta.

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin moitti aukioloaikoja reilu vuosi sitten. Apulaisoikeusasiamiehen mukaan poliisi, ulosottovirasto ja ennen kaikkea verohallinto pitävät toimipisteitään auki epätyydyttävästi.

Valtionvarainministeriössä on nyt valmisteilla asetusmuutos, jonka avulla aukioloaikoja on tarkoitus saada joustavammaksi.

– Pyrimme löytämään joustavan aukioloaika-asetuksen, joka säilyttäisi asiakaspalveluiden saatavuuden. Edellinen asetus on vuodelta 1994, jonka jälkeen asiointitavat ovat kehittyneet valtavasti esimerkiksi puhelin- ja verkkopalveluiden suuntaan, hallitusneuvos Tuija Wilska valtiovarainministeriöstä kertoo.

Valtiovarainministeriön mukaan harvaan asutetuilla seuduilla sijaitsevien virastojen ei ole järkevää pitää oviaan auki joka arkipäivä.

– Ovien aukipitäminen voi olla resurssien hukkaan heittämistä. Toisaalta suuremmilla paikkakunnilla kuten Turussa toimipisteiden oletetaan tietenkin pitävän ovensa auki joka arkipäivä, Wilska sanoo.

Uusittu asetus valtion virastojen aukioloajoista astunee voimaan aikaisintaan syksyllä.

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/329265/Verottaja+ja+poliisi+rikkovat+asetusta+valtion+virastojen+aukioloajoista

 

30.3.2012

Mainokset
%d bloggers like this: