Poliisit tunkeutuivat väärään asuntoon

16.3.2012

Poliisit tunkeutuivat keskellä yötä väärään kerrostaloasuntoon Kuopiossa. Poliisit olivat saaneet väärän osoitteen ja luulivat asunnossa olevan puukotetun miehen hädässä.

Asunto oli tyhjillään, ja oikea paikka olisi ollut viereisen oven takana.

Poliisit eivät ilmoittaneet asukkaalle, että he olivat murjoneet miehen asunnon oven irti karmeiltaan niin, että puunsäleitäkin oli pitkin asuntoa.

Rikottu ovi oli myös jätetty lukitsematta ja työnnetty paikoilleen vain niin, että se oli lievällä voimalla väännettävissä sivuun.

Kun mies tuli kotiin seuraavana päivänä töistä, hän luuli raggareiden murtautuneen varkaisiin.

Tavaroita ei ollut kuitenkaan viety, vaan sisältä löytyi huoltomiehen lappu, että uusi ovi tulee vuorokauden päästä. Lapustakaan ei selvinnyt, että asialla olivat olleet poliisit.

 

Paljon auttaisi, jos sanoisi yhden sanan

Pohjois-Savon poliisi sanoo, että ovesta mennään läpi, jos ihmisen luullaan olevan sisällä hengenhädässä.

Poliisi myöntää kuitenkin olleen virhe, ettei asukkaalle soitettu vahingoista eikä ovea ollut suljettu kunnolla.

Asukkaan mukaan hänen ikkunansa alla on ammuttu, naapurissa säilytetty luvattomia räjähteitä ja samoilla nurkilla sattunut vaikka mitä värikästä.

Miehen mukaan silti ensimmäisen kerran turvallisuuden tunnetta hetkautti pahoin nyt, kun edes poliiseilla ei ollut käytöstavat kohdallaan. Talolla käynnin mies ymmärtää. Kuitenkin jos jotain rikkoo jonkin väärinymmärryksen tai vahingon takia, asukkaan mielestä sen jälkeen paljon auttaisi, kun sanoisi edes yhden sanan: anteeksi.

 

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/poliisit-tunkeutuivat-vaaraan-asuntoon/1180889

Mainokset
%d bloggers like this: