Etusivu > MUUT POLIISI ASIAT > Poliisit rutisevat mutta moraali säilyy

Poliisit rutisevat mutta moraali säilyy

3.2.2012

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero kertoo allekirjoittavansa täysin sen viestin, jonka Helsingin Sanomien kyselyyn vastanneet yli 200 poliisimiestä ja -naista toivat ilmi.

”Viesti on täysin linjassa sen kanssa, mitä olen suu vaahdossa kertonut päättäjille. Joidenkin kyselyyn vastanneiden näkemykset olivat vaan osittain hieman raflaavampia kuin itselläni”, Paatero sanoo.

Helsingin Sanomat julkaisi perjantaina laajan sähköpostikyselyn tuloksia siitä, miten säästöt ovat vaikuttaneet poliisitoimintaan.

Kyselyyn vastasi 215 poliisia. Heistä melkein kolmannes on sitä mieltä, että säästöt ovat ajaneet poliisitoiminnan kriittiseen tilaan.

Vastaajien mukaan poliisi jättää entistä vakavampia rikoksia tutkimatta, jos rikosilmoituksen tekijä ei osaa itse nimetä rikoksen tekijää. Samoin hälytystehtävien hoitaminen on huonontunut, työturvallisuus heikentynyt, tulot pienentyneet ja työmotivaatio rapistunut.

Poliisiylijohtaja Paateron mukaan todelliset säästötoimet ovat vasta edessä, minkä vuoksi tilanne on huonontumassa oleellisesti lähivuosina.

”Poliisien määrä on edelleen kohtuullinen. Viime vuonna poliisien määrä oli yhä vuoden 2008 tasolla. Se putoaa kuitenkin 7 800:sta tuhannella tulevina vuosina. Jokainen tajuaa, että sillä tulee olemaan dramaattiset seuraukset.”

Paatero ei usko, että poliisien työmoraali heikkenisi, vaikka työolot heikkenisivät.

”Poliisi ei varmasti ole ensimmäinen virkamies, joka alkaa luopua moraalistaan. Poliisi pyrkii vastaisuudessakin tekemään työt niin hyvin kuin voi. Se rutisee siinä sivussa mutta hoitaa työt”, Paatero uskoo.

Jotkut HS:n kyselyyn vastanneet kertoivat, että poliisi on vääristellyt hälytystehtävien kiireellisyysluokkia tilastojen kaunistelemiseksi. Paatero kiistää, että kyseessä olisi ainakaan laaja ilmiö.

 

 

http://www.hs.fi/msn/kotimaa/Poliisiylijohtaja+Paatero+Poliisit+rutisevat+mutta+moraali+s%C3%A4ilyy/a1305554828740

 

Mainokset
%d bloggers like this: