Etusivu > Epäily, POLIISIN PAKKOKEINOT, Syyte > Poliisille syyte törkeästä kuolemantuottamuksesta

Poliisille syyte törkeästä kuolemantuottamuksesta

23.1.2012

Vartijan kuolemaan johtaneen laukauksen ampunutta vanhempaa konstaapelia tullaan syyttämään törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Pudasjärven poliisiaseman vartijan kuolemaan johtaneista tapahtumista nostetaan syytteet.

Kihlakunnansyyttäjä Katri Junnikkala-Heikkinen on päättänyt nostaa syytteet törkeästä kuolemantuottamuksesta, vaaran aiheuttamisesta ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Syytevaatimusten mukaan kyseessä on törkeän huolimaton menettely.

Vanhempi konstaapeli laukaisi virkapistoolin Pudasjärven poliisiaseman kahviossa joulukuussa 2010. Poliisiasemalla oli pidetty laukausta ennen omatoimiset voimankäyttöharjoitukset.

Rikoksesta epäillyn poliisin ase oli harjoituksessa tyhjä ja varustettu latauksenestopuikolla. Ase laukesi kohtalokkain seurauksin tauon jälkeen.

Vanhempi konstaapeli oli harjoituksen päätyttyä siirtynyt muiden harjoitukseen osallistuneiden kanssa poliisiaseman kahvioon. Tässä yhteydessä hän saattoi aseensa jälleen toimintakuntoiseksi.

Muut jatkoivat harjoittelua tyhjillä aseilla. Rikoksesta epäilty poliisi päätti liittyä harjoitteluun uudelleen mukaan. Hän veti aseen kotelosta, jolloin ase laukesi.

Epäilty poliisi ei ole ottanut kantaa syyllisyyskysymykseen. Hän on katsonut, että kyseessä on ollut inhimillinen erehdys.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012012315114037_uu.shtml

Mainokset
%d bloggers like this: