Etusivu > MUUT POLIISI ASIAT, Vitsit > MTV3 uutiset pilkkasi poliisia

MTV3 uutiset pilkkasi poliisia

18.1.2012

Alueellisille poliisilaitoksille on vakiintunut kullekin oma tyylinsä tiedottaa suhteellisen tavanomaisista rötöksistä medialle. Joillakin laitoksilla tyyli on omaleimaisempi kuin toisilla.

Etelä-Pohjanmaan poliisin tiedote Seinäjoella viime viikolla tapahtuneesta nyrkkitappelusta nousee tyylillisesti omaan luokkaansa:

”Poliisille tuli torstaina kello 03.45 aikaan ilmoitus häiriökäyttäytymisestä Seinäjoen torilla ja poliisipartion saapuessa paikalle oli tilanne rauhoittunut, mutta väenpaljouden johdosta partio jäi seuraamaan tilannetta, jolloin kiinnittivät huomiota käsikähmään, jossa kaksi miestä otti kiinni samaan henkilöön ja partiomiesten saapuessa erottamaan riitapukareita tilanne riistäytyi käsistä, jolloin poliisien ollessa riitapukarien välissä, alkoivat nyrkit heilua altavastaajana olleen seinäjokisen miehen kasvoihin ja tilanteeseen tuli vielä yksi henkilö pyrkien estämään poliisien toimintaa, jolloin läheisen ravintolan järjestyksenvalvojan avustuksella poliisipartio sai tilanteen hallintaan ja lopputuloksena oli, että poliisiaseman pahnoille päätyivät päällekäyneet ja poliisin toimintaa vastustaneet vuonna 1986 syntynyt seinäjokinen mies sekä vuonna 1983 ja vuonna 1987 syntyneet lappeenrantalaiset miehet ja asian loppukäsittely tullaan aikanaan suorittamaan leivättömän pöydän äärellä.”

Kyse on pisteettömästä, 110 sanaa pitkästä poliisitiedotteesta, joka on päivätty 12. tammikuuta. Kymmenen uutisisten kevennyksessä uutisankkuri Keijo Leppänen yritti – huonolla menestyksellä – lukea tiedotteen hengittämättä.

Etelä-Pohjanmaan poliisin sivuilta löytyy tuoreempikin tapaus. Tiistaina 17. tammikuuta päivätty tiedote rattijuoposta Jalasjärvellä kuuluu näin:

”Maanantaina kello 22.30 aikoihin tuli poliisille ilmoitus Löyhingintiellä ojaan ajaneesta autosta, jossa kuski istuu kuljettajan paikalla nuokuksissa ja poliisipartion saapuessa paikalle voitiin todeta, että vuonna 1964 syntynyt laihialainen mies oli ajautunut Letto-ojantien kohdalla vastaantulevan liikenteen puolelle ja siitä edelleen viistosti vasemmalle puolelle syvälle ojaan, jonne jäänyt osittain kyljelleen ja poliisit avustivat kuljettajan auton oikeanpuoleisesta ovesta ulos, jolloin puhuttelussa mies ei osannut kertoa mistä oli tulossa ja minne menossa, koska oletti olevansa kotipihassaan ja poliisin alkometri antoi tuloksen 2,75 promillea, joka tarkoittaa, että ajokortti lähti kuivumaan ja asia käsitellään loppuun aikanaan käräjillä.”

Sanoja ennen pistettä on 91. Se on 19 vähemmän kuin nyrkkitappelutiedotteessa.

http://www.poliisi.fi/poliisi/etela-pohjanmaa/home.nsf/pfbd/CC7AAAEC735833C3C225798800211345?opendocument

Mainokset
%d bloggers like this: