Etusivu > Lain "rajoilla", MUUT POLIISI ASIAT > Poliisi ampui itsensä pikkujouluissa

Poliisi ampui itsensä pikkujouluissa

29.11.2011

Keskusrikospoliisin pikkujoulujuhlat päättyivät järkyttävällä tavalla.

Välikohtaus sattui Joensuun KRP:n tiloissa Malmikadulla myöhään perjantai-iltana.

Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtajana toiminut rikoskomisario sai surmansa pistoolin laukauksesta myöhään perjantaina Joensuussa.

KRP:n Joensuun yksikön väki oli jäänyt viettämään pikkujouluja omiin tiloihinsa Malmikatu 5:een perjantaina virka-ajan jälkeen.

Paikalla ei ollut ulkopuolisia, sillä kyse oli oman väen juhlista.

Välikohtaus sattui Joensuun KRP:n tiloissa Malmikadulla myöhään perjantai-iltana.

Hän ei myöskään usko, etteikö poliisien työpaikoilla voisi jatkossa järjestää asiallisia pikkujouluja.

– Mielestäni tässä ei ole oikeastaan kyse aseiden ohjeistuksesta. Tietojeni mukaan ase on ollut asianmukaisesti lukittuna työpaikalla niin kuin pitääkin, hän kommentoi tiistaina STT:lle.

Iltalehti kertoi tiistaina, kuinka KRP:n pikkujoulut saivat järkyttävän päätöksen, kun poliisi sai surmansa Joensuussa. Joensuun yksikön väki oli viettämässä myöhään perjantaina pikkujouluja tiloissaan, kun poliisi otti yllättäen pistoolin esiin ja laukaisi sen. Hän oli ilmeisesti hakenut aseen lukitusta aselokerosta.

 

Hyvin poikkeuksellinen tapaus

Poliiseilla on käytännössä aina mahdollisuus päästä käsiksi virka-aseisiinsa. Näin silloinkin, jos virkavalta on juhlamielellä ja ottaa viinaa.

– Ainahan pääsy on virka-aseeseen, oli sitten missä tahansa. Poliisihan voi mennä virkapaikalleen ja ottaa aseensa, jos näin haluaa tehdä. Ei sitä pysty kukaan estämään, Paatero sanoi.

Paateron tiedossa ei ole, että Joensuun tapahtumaa olisi edeltänyt riitaa tai että työpaikalla olisi sattunut jotain, joka olisi voinut antaa kimmokkeen. Paatero ei myöskään osannut sanoa, oliko juhlissa juotu alkoholia tai kuinka paljon.

Pohjois-Karjalan poliisi kertoi iltapäivällä aloittaneensa kuolemansyyntutkinnan. Alustavien selvitysten perusteella asiaan ei näyttäisi liittyvän ohjeistuksen vastaista toimintaa eikä kellään ulkopuolisella ole osuutta kuolemaan. Selitystä tapahtumalle ei ole paljastunut. Paikalla pikkujouluissa oli illalla vajaat kymmenen henkeä.

– Tapaus on erittäin poikkeuksellinen. Muistan kauan sitten, joskus 80-luvulta, yhden tapauksen, jossa poliisi otti itseltään hengen toimitiloissa virka-aseella, poliisiylijohtaja Paatero sanoi.

 

Poliisi tutkii ex-ministeri Anu Vehviläisen miehen kuoleman kuolinsyytutkintana.

Poliisin oma psykologi ja työterveyshuolto järjestävät kriisiapua keskusrikospoliisin Joensuun yksikön henkilöstölle.

Poliisin pikkujouluissa itsensä surmanneen rikoskomisarion työyhteisön jäsenet saivat välittömästi tapahtuneen jälkeen kriisiapua.

– Heille on heti tarjottu apua, KRP:n tutkintaosaston johtaja, rikosylitarkastaja Heikki Kopperoinen kertoi.

Paikalla pikkujoulutapahtumassa oli vajaat kymmenen henkeä.

Ammattiauttaja eli poliisin oma psykologi on paikalla niin kauan kuin tarve vaatii. Apua tarvitsevat saavat sitä joko henkilökohtaisesti tai ryhmissä.

Iltalehden eri poliisilähteistä saamien tietojen mukaan KRP:n Joensuun yksikössä ei ole ollut ongelmia työilmapiirin suhteen.

Pohjois-Karjalan poliisi on aloittanut kuolemansyyntutkinnan.

IL

 

 

Mainokset
%d bloggers like this: