Etusivu > Lain "rajoilla", MUUT POLIISI ASIAT > Poliisi antoi sakot kuulematta

Poliisi antoi sakot kuulematta

1.11.2011

Tuohtunut autoilija ilmoitti poliisille Milla Wessmanin ajotyylistä Länsiväylän aamuruuhkassa. Poliisi kirjoitti Wessmanille sakot autoilijan kertoman perusteella.

– Kuka tahansa voi näemmä ryhtyä poliisiksi! espoolainen Milla Wessman, 28, tuhahtaa.

Wessman ei ollut uskoa korviaan, kun poliisista soitettiin ja pyydettiin noutamaan sakot liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Poliisi kertoi, että kyse oli 14 päiväsakon suuruisesta rangaistuksesta, joka oli seurausta muutama päivä aiemmin tapahtuneesta vaaratilanteesta Länsiväylän aamuruuhkassa.

Poliisi totesi Wessmanille, että toinen autoilija oli tehnyt hänestä ilmoituksen poliisipäivystykseen.

– Sanoin, että en todellakaan tule hakemaan sakkoja, koska kukaan ei ollut edes kuulustellut minua mistään rikoksesta, Wessman muistelee vuoden takaista episodia.

– Eihän kukaan ollut tarkistanut, olinko yleensä edes ollut kuskina.

Pian Wessman saikin kutsun kuulusteluihin. Kuulustelijana oli sama ylikonstaapeli, joka sakon oli määrännyt.

Nauhoitti salaa

Milla Wessman pelkäsi, että vähintään hänen oikeustajunsa joutuisi edelleen koetukselle ja oikeusturvansa vaarantuisi. Hän nauhoitti koko yli kahden tunnin mittaisen kuulustelun poliisin tietämättä.

Tallenteelta paljastuu, miten Wessman moneen kertaan joutuu korjaamaan poliisin kirjoittamaa tekstiä. Wessman kiistää jyrkästi ajaneensa ilmoittajan perässä tai lähellä – saati yleensäkään vaarantaneensa liikennettä.

– Välillämme oli useita autoja. Siirryin oikealle kaistalle, koska ilmeisesti tämän ilmoittajana olleen henkilön auto tukki vasemman kaistan, Wessman oikaisi poliisin tekstiä.

Kuulustelu kestää yli kaksi tuntia. Lopulta pöytäkirjaan kirjataan, että Wessman pitää kuulustelua sekavana ja kertoo tapahtumista ilman kysymyksiä.

Poliisi myönsi

Kuulustelun lopussa Wessman tivaa kuulustelijalta, miten tämä on voinut kirjoittaa sakot kumpaakaan osapuolta kuulematta.

Poliisi yrittää selittää, että kyllä ilmoittajaa on kuultu. Lopulta hän myöntää, että ilmoittajaa on kuultu vasta edellisenä päivänä – siis vasta sakon kirjoittamisen jälkeen.

Poliisi myöntää lopuksi kirjoittaneensa sakot pelkkien ilmoitustietojen perusteella. Hän sanoo määränneensä sakot samana päivänä kun hän sai Wessmanista tehdyn ilmoituksen.

Seuraavana päivänä kuulustelijan esimies päättää esitutkinnan ja vahvistaa Milla Wessmanille aiemmin määrätyt sakot.

 

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011110114672340_uu.shtml

Mainokset
%d bloggers like this: