Supon toimista alkaa rikostutkinta

6.9.2011

Supon toimista alkaa rikostutkinta
Suojelupoliisin työntekijäänsä kohdistamista toimenpiteistä aloitetaan rikostutkinta.Rikostutkinnassa selvitetään, rikottiinko Suojelupoliisissa lakia kun Supossa työskennelleen ylitarkastajan kulkuoikeuksia rajoitettiin merkittävästi sekä hänen pääsynsä estettiin tärkeisiin poliisirekistereihin.

Suojelupoliisin rikostutkinta kohdistuu ylitarkastajan esimieheen Supon osastopäällikköön. Hänen epäillään toimineen lain vastaisesti, koska hän poisti vuonna 2010 alaiseltaan yllättäen merkittävästi kulkuoikeuksia Suojelupoliisin tiloissa. Myös ylitarkastajan pääsy tärkeisiin poliisirekistereihin estettiin, jolloin ylitarkastaja ei voinut tehdä työtehviään Supossa.

– Nämä olivat rajuja toimenpiteitä, joilla ylitarkastajan kulkua ja tietokoneelle pääsyä rajoitettiin hänen työpaikallaan, sanoo kihlakunnansyyttäjä Tapio Mäkinen Länsi-Uudenmaan syyttäjänvirastosta.

Koska rikoksesta epäilty on poliisi, niin tutkinnan aloittamisesta päätti kihlakunnansyyttäjä, joka myös johtaa rikostutkintaa.

Suojelupoliisissa tapahtuneita toimenpiteitä edelsi Suomen Kuvalehden juttu, jossa ylitarkastaja oli kertonut häneen kodistuneesta pitkään jatkuneesta työpaikkakiusaamisesta Suojelupoliisissa.

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/09/suojelupoliisin_toimista_alkaa_rikostutkinta_2848514.html

Mainokset
%d bloggers like this: