Etusivu > MUUT POLIISI ASIAT > Yli 600 poliisia saa Suomessa potkut?

Yli 600 poliisia saa Suomessa potkut?

2.9.2011

Poliisin tulevaisuus näyttää huolestuttavalta hallitusohjelman valossa, arvioi Kanta-Hämeen poliisilaitoksen uusi poliisipäällikkö Osmo Ovaska. Miehistöpula on yksi suurimmista haasteista, joihin Ovaska joutuu työssään tarttumaan.

Poliisilla on suuria vaikeuksia toteuttaa lakia, mikäli hallitusohjelman säästökuuri pannaan täytäntöön. Jo nyt esimerkiksi Kanta-Hämeen poliisilaitos toimii vajaalla miehityksellä. Muun muassa talousrikosten tutkinnassa on suuri pula pätevistä tekijöistä.

Hallitusohjelmaan on kirjattu 10 miljoonan euron säästöohjelma. Jos sitä lähdetään toteuttamaan, se merkitsee yli 600 poliisin vähennystä. Se puolestaan tietää suurta uhkakuvaa poliisin tehtävien toteuttamisessa, sanoo Kanta-Hämeen uusi poliisipäällikkö Osmo Ovaska.

– Jos säästöohjelma toteutuu, niin silloin pitää oikeasti miettiä sitä, mikä on poliisin tehtäväkenttä ja mitä poliisilta odotetaan. Onko poliisin tehtävistä esimerkiksi poistettavissa jotakin, mutta tässä vaiheessa tuleekin sitten vastaan lainsäädäntö.
– Esimerkiksi esitutkintalaissa on selvä säännös, että poliisin on kirjattava kaikki sellaiset teot, jotka kansalaiset ilmoittaa ja joita kansalaiset pitävät rikoksina. Se tuottaa melkoisen määrän myös sellaista tavaraa poliisin järjestelmiin tarkasteltavaksi ja päätöksen teon kohteeksi, jotka eivät suoranaisesti välttämättä edes kuulu poliisille.

Esitutkintalain säädöksen mukaan poliisin on tutkittava, jos on syytä epäillä, että rikos on tapahtunut. Se syytä epäillä kynnyksen täyttyminen ja kirjaamisvelvoite johtaa siihen, että poliisista on tullut joissakin tapauksissa kirjaamisorganisaatio. Ovaska toivookin, että pienempiä riita-asoita voisi hoitaa joku muu taho kuin poliisi.

http://yle.fi/alueet/hame/2011/09/uusi_poliisipaallikko_huolissaan_poliisin_saastokuurista_2839618.html

Mainokset
%d bloggers like this: