Etusivu > Epäily, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET, Syyte > Rikoskomisariota epäillään törkeästä kavalluksesta

Rikoskomisariota epäillään törkeästä kavalluksesta

30.8.2011

PELIHIMO PILASI POLIISIURAN?

Pirkanmaan poliisilaitoksen toiminta-alueella työskentelevää rikoskomisariota epäillään törkeästä kavalluksesta.

Rikosepäilyn taustalla on monivaiheinen tapahtumienkulku kaikki on saanut alkunsa rikoskomisarion ahkerasta peliharrastuksesta, joka johti hänet vakaviin ongelmiin.
Mies käytti tiettävästi suurehkoja panoksia ja menetti peleissä suuria summia rahaa. Poliisin palkka ei pelaamiseen enää riittänyt.

Rikoskomisario toimi erään sukulaisensa edunvalvojana. Hänen epäillään ensin kähveltäneen sukulaisensa varoja. Kun sukulainen kuoli, rikoskomisariolle tuli hätä, sillä huomattavia summia varoja puuttui tämän tililtä.

Kyseinen rikoskomisario on mukana myös erään urheilu seuran toiminnassa. Hänen epäillään seuraavaksi kavaltaneen rahoja urheiluseuran tililtä saadakseen kuolleen sukulaisensa tilin näyttämään oikein.
Jotain siirtoja onkin tapahtunut, sen osoittavat tiliotteet.
Rikoskomisario on kuitannut rahasiirrot vahingoksi. Hän on vedonnut siihen, että tilit ovat menneet sekaisin.

Syyttäjä vahvistaa

Rikoskomisario kärähti siinä vaiheessa, kun urheiluseuranvastuujäsenet olivat huomanneet rahasiirron. Alibin tietojen mukaan jotkut urheiluseuran jäsenet olisivat olleet halukkaita sovittelemaan, mutta lopulta asiasta tehtiin tutkintapyyntö poliisille.

Koska kysymyksessä on epäily poliisin tekemästä rikoksesta, tapauksen tutkinnanjohtajana toimii syyttäjä. Tässä tapauksessa tutkintaa johtaa kihlakunnansyyttäjä ja Olli Sulkonen Salpausselän syyttäjänvirastosta. Jutun tutkijana toimii Varsinais-Suomen poliisilaitoksen poliisi.

– Kysymys on ainakin tuhansista euroista. Rikosnimikkeenä on törkeä kavallus, Sulkonen sanoo.

Onko rikoskomisario myöntänyt teon?
– Hänen kantansa oli sen tyyppinen, että kyse on jonkinlaisesta erehdyksestä. Hän puhui “fibasta”. Tähän mennessä miestä on vain puhuteltu. Virallista kuulustelua ei ole vielä tehty. Sulkonen uskoo, että tutkinta valmistuu syys- lokakuun aikana.

– Ei tässä jutussa paljon kuultavia ole. Häntä itseään tietenkin kuullaan. Kirjallisena materiaalina ovat tiliotteet, jotka osoittavat, mitä on siirretty ja minne.

Pirkanmaan poliisilaitoksen poliisipäällikkö Aapo Nuotio
on luonnollisesti tietoinen rikoskomisarion kavallusepäilystä.

– Kyseinen rikoskomisario on tällä hetkellä virkavapaalla.

Poliisilähteiden mukaan kyseinen rikoskomisario on ottanut kavallusepäilyn erittäin raskaasti. Rikoskomisario on joutunut hakemaan rikosepäilyn johdosta terveydenhoidollista apua.

Mikäli rikoskomisario tuomitaan kavallusjutussa, on enemmän kuin todennäköistä, että hän menettää poliisivirkansa.

Törkeästä kavalluksesta voidaan tuomita enimmillään jopa neljän vuoden vankeusrangaistukseen.

Mainokset
%d bloggers like this: