Etusivu > Epäily, MUUT POLIISI ASIAT, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET, Syyte > Halosta vartioimaan mennyt poliisi puhalsi törkeät lukemat

Halosta vartioimaan mennyt poliisi puhalsi törkeät lukemat

30.8.2011

Konstaapeli ajoi törkeässä humalassa jälleen parin päivän kuluttua
Vartiointitehtäviin tullut poliisi kärähti ratista Kultarannassa

Kultarantaan presidentti Tarja Halosta vartioimaan menossa ollut Liikkuvan poliisin konstaapeli saapui työpaikalleen yli kolmen promillen humalassa. Tapaus sattui sunnuntaina 17. heinäkuuta, jolloin YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon vieraili Halosen luona presidentin virallisessa kesänviettopaikassa. Poliisin tehtävä olisi ollut vartioida seuruetta siviiliasussa pyörällä, mikäli seurue olisi lähtenyt Kultarannasta Naantalin keskustaan.

– Poliisi oli Kultarantaan saapuessaan silminnähden humaltunut, joten esimies puhallutti hänet. Hän puhalsi 3,09 promillen lukeman eli selvästi yli törkeän rattijuopumusrajan, tutkinnanjohtajana toiminut syyttäjä Kari Frilander kertoo.

Vahvasta humalatilasta huolimatta poliisi oli kuitenkin ehtinyt ajaa jo melkoisen matkan ennen Kultarantaan saapumistaan. Hän oli mennyt omalla autollaan Varsinais-Suomen poliisilaitokselle Turkuun, josta hän oli jatkanut matkaansa Naantaliin siviilipoliisiautolla.

Vain kolmen päivän kuluttua Kultarannan tapauksesta eli 20. heinäkuuta poliisi kärähti ratista uudelleen. Tällä kertaa hän meni käymään työpaikallaan Eerikinkadun poliisilaitoksella. Hän pysäköi autonsa laitoksen lähelle, kun kollega kiinnitti huomiota hänen ilmeisen humalaiseen olemukseensa. Jälleen poliisi puhallutettiin ja alkometrin lukema oli nyt 1,48, joten se ylitti taas törkeän rattijuopumuksen rajan.

Tapauksen tutkinta on päättynyt ja se menee seuraavaksi toiselle syyttäjälle syyteharkintaan. Poliisia epäillään ainakin kahdesta törkeästä rattijuopumuksesta sekä virkavelvollisuuden rikkomisesta.

http://www.ts.fi/online/kotimaa/252324.html

Mainokset
%d bloggers like this: