Etusivu > MUUT POLIISI ASIAT > Korkein oikeus kumosi poliisin raiskaustuomion

Korkein oikeus kumosi poliisin raiskaustuomion

7.6.2011

 Korkein oikeus on kumonnut ehdollisen vankeustuomion, jonka Itä-Suomen hovioikeus langetti kaksi vuotta sitten savolaiselle poliisimiehelle seksuaalirikoksista.

Mies vapautettiin kokonaan myös vahingonkorvauksista sekä muusta korvausvelvollisuudesta.

Syytteet hylättiin näytön puutteen vuoksi.

Jutussa oli kysymys yhdestä sukupuoliyhteydestä, jonka poliisimies kertoi tapahtuneen kesällä 2000, ja ilman pakottamista. Miehelle vaadittiin kuitenkin rangaistusta raiskauksesta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, joiden väitettiin tapahtuneen kesällä 1999. Väitetty uhri oli tuolloin 15-vuotias.

Kuopion käräjäoikeus tuomitsi miehen epäillyistä rikoksista 2,5 vuodeksi vankeuteen syksyllä 2008. Myöhemmin hovioikeus lievensi tuomion vuodeksi ja kymmeneksi kuukaudeksi ehdollista vankeutta. Mies määrättiin myös 70 tunniksi yhdyskuntapalveluun.

Korkein oikeus päätyi suullisen todistelun kuultuaan siihen, etteivät tapahtumat olisi voineet sattua tytön ilmoittamana ajankohtana. Siksi syytteet hylättiin näyttämättöminä.

Mies kiisti syytteet koko prosessin ajan.

Jutun asiakirja-aineisto määrättiin salaiseksi. Korkein oikeus antoi kuitenkin asiasta selosteen, jonka STT sai haltuunsa illalla.

Poliisi erosi itse virastaan

Ylikonstaapelina toiminut Taavi Markku Toivanenirtisanoutui virastaan hovioikeuden ratkaisun jälkeen. Hän ehti olla pidätettynä virantoimituksesta noin puolentoista vuoden ajan. Puolet hänen palkastaan myös pidätettiin tältä ajalta.

Pohjois-Savon poliisipäällikön Kari Heimosen mukaan esteitä paluulle ei ole korkeimman oikeuden vapauttavan päätöksen jälkeen.

–Jos hän haluaa hakeutua uudelleen poliisin palvelukseen, on kysymys tavallisesta rekrytointitilanteesta, jossa valinta tehdään tavanomaisin perustein, kertoo Heimonen.

Savon Sanomien mukaan Toivanen ei usko hakeutuvansa enää poliisin virkaan, vaan suunnitelmissa on jäädä eläkkeelle 58-vuotiaana.

–Tämä on ollut henkisesti raskasta sekä minulle itselleni että perheelle, kertoo Toivanen lehden verkkosivuilla.

STT

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/korkein-oikeus-kumosi-poliisin-raiskaustuomion-/art-1288394060121.html

 

Mainokset
%d bloggers like this: