Etusivu > Epäily, MUUT POLIISI ASIAT, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET, Syyte > Poliisia epäillään törkeästä kuolemantuottamuksesta sekä tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja vaaran aiheuttamisesta.

Poliisia epäillään törkeästä kuolemantuottamuksesta sekä tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja vaaran aiheuttamisesta.

29.4.2011

Pudasjärven poliisiaseman vartijan kuoleman aiheuttanutta poliisimiestä epäillään törkeästä kuolemantuottamuksesta, tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja vaaran aiheuttamisesta.

Kuolemaan johtaneen tapahtuman esitutkinta on valmistunut ja juttu on siirtynyt syyteharkintaan. Epäilty poliisimies ei ole esitutkinnassa ottanut kantaa siihen, onko hän menettelyllään syyllistynyt rikokseen. Syyteharkinta valmistuu syys-lokakuussa 2011.

Vartija kuoli aseenkäyttöharjoituksessa joulukuun puolivälissä, kun poliisimiehen ase laukesi vahingossa poliisiaseman kahviossa. Esitutkinnan edetessä kuolemantuottamusepäily tarkentui törkeäksi, sillä poliisin epäillään toimineen törkeän huolimattomasti. Hänen ei kuitenkaan epäillä rikkoneen määräyksiä tahallisesti, joten tapausta tutkitaan tuottamuksellisena virkavelvollisuuden rikkomisena. Rikoksesta epäiltyä poliisia ei ole myöskään pidätetty virasta.

 

http://yle.fi/uutiset/vartijan_surmannutta_poliisia_epaillaan_torkeasta_kuolemantuottamuksesta/2552333

Mainokset
%d bloggers like this: