Etusivu > Epäily, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET, Syyte > Poliisia epäillään kansanedustajan kiristämisestä

Poliisia epäillään kansanedustajan kiristämisestä

28.4.2011

Kokoomuksen Raision kunnallisjärjestö ei aio ottaa tänään kevätkokouksessaan erikseen esille kiristyksestä epäillyn varsinaissuomalaisen poliisin toimia.

Raision kunnallispolitiikassa kokoomuksen listoilla mukana olevaa poliisia epäillään vastavalitun kansanedustajan Eeva-Johanna Elorannan (sd) kiristämisestä.

Raision valtuustoryhmän puheenjohtaja Pipsa Allén pitää tapausta ”yksittäisen ihmisen asiana”.

”Meillä [Raision kokoomuksella] ei ole tässä minkäänlaista osuutta”, Allén sanoo.

Poliisin epäillään painostaneen Elorantaa luopumaan ehdokkuudesta ja perustelleen vaatimuksensa Elorannan aiemmalla näpistystuomiolla. Asian tutkinta on edennyt valtakunnansyyttäjänvirastosta Pirkanmaan syyttäjälle.

Ensimmäisenä kiristysepäilyistä kertoivat Turun Sanomat ja Turkulainen.

Epäilty poliisi ei ole aktiivisesti mukana kunnallispolitiikassa. Tällä hetkellä hän on Raision ympäristölautakunnan varajäsen. Aiemmin hän on ollut kaksi kertaa kuntavaaliehdokkaana keräten muutamia kymmeniä ääniä.

Myöhään keskiviikkoiltapäivänä tavoitettu kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen ei ollut kuullut tapauksesta aikaisemmin.

”Kuulostaa tosi epäsopivalta käyttäytymiseltä, mutta tämä ei sinällään ole puoluetoimiston vaan ehdokaslistan asettaneen ryhmän asia.”

Eloranta jäi kiinni näpistyksestä lokakuussa 2009, kun hän pakkasi kassiinsa 400 euron arvosta vaatteita ja kotitaloustarvikkeita ja poistui maksamatta turkulaisesta tavaratalosta. Hänet tuomittiin maksamaan 30 päiväsakkoa.

Julkisuuteen näpistystapaus tuli vaalien jälkeen.

Ilta-Sanomien mukaan syyttäjä epäilee poliisia henkilörekisteririkoksesta ja harvinaisesta vaalirikoksesta. Poliisin epäillään saaneen tiedon Elorannan näpistystuomiosta poliisin omista rekistereistä.

Poliisin esimies päätti tiistaina, että epäilty saa toistaiseksi jatkaa työssään.

 

Helsingin Sanomat 28.4.2011

Mainokset
%d bloggers like this: