Etusivu > Epäily, MUUT POLIISI ASIAT, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET, Syyte > Poliisia epäillään kiristyksestä

Poliisia epäillään kiristyksestä

27.4.2011

Varsinaissuomalaista poliisia epäillään Sdp:n tuoreen kansanedustajan Eeva-Johanna Elorannan kiristämisestä. Poliisin epäillään painostaneen Elorantaa luopumaan ehdokkuudestaan ja perustelleen vaatimuksensa Elorannan aiemmalla näpistystuomiolla. Asian tutkinta on edennyt valtakunnansyyttäjänvirastosta Pirkanmaan syyttäjälle, kertoi Ilta-Sanomat keskiviikkona.

Ensimmäisenä kiristysepäilyistä kertoivat Turun Sanomat ja Turkulainen.

Eloranta jäi kiinni näpistyksestä lokakuussa 2009, kun hän pakkasi kassiinsa 400 euron arvosta vaatteita ja kotitaloustarvikkeita ja poistui maksamatta turkulaisesta tavaratalosta. Hänet tuomittiin maksamaan 30 päiväsakkoa.

Julkisuuteen näpistystapaus tuli vaalien jälkeen, kun Turun Sanomat ja Turkulainen kertoivat poliisiin kohdistusvasta kiristysepäilystä. Turun Sanomien mukaan kiristyksestä epäilty poliisi on kilpailevassa puolueessa vaikuttava kunnallispoliitikko.

Ilta-Sanomien mukaan syyttäjä epäilee poliisia henkilörekisteririkoksesta ja harvinaisesta vaalirikoksesta. Poliisin epäillään saaneen tiedon Elorannan näpistystuomiosta poliisin omista rekistereistä.

Poliisi on kiistänyt kiristäneensä Elorantaa. Hän kiisti Turun Sanomille tutkineensa myöskään Elorannan rekisteritietoja. Poliisin esimies päätti tiistaina, että epäilty saa toistaiseksi jatkaa työssään.

Eloranta ei itse ole tehnyt asiassa rikosilmoitusta. Näpistystään hän selittää masennuksella ja kertoo eläneensä syksyllä 2009 sekavassa tilanteessa irtisanomisen takia.

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Lehdet+Poliisia+ep%C3%A4ill%C3%A4%C3%A4n+kansanedustajaehdokkaan+kirist%C3%A4misest%C3%A4/1135265674294

Mainokset
%d bloggers like this: