Etusivu > MUUT POLIISI ASIAT > Poliisin peitetoiminta paljastetaan Auerille

Poliisin peitetoiminta paljastetaan Auerille

29.3.2011

Anneli Auer saa tietää totuuden siitä, mitä poikaystäväksi soluttautunut poliisi sai hänestä selville.

 

Miehensä murhasta elinkautiseen vankeuteen Satakunnan käräjäoikeudessa tuomittu Anneli Auer saa tietää olennaisilta osin, mitä poliisi peitetoiminnallaan sai hänestä selville.

Poliisi solutti oman miehensä Auerin poikaystäväksi keväällä 2009.

Jo käräjäoikeudessa Auer vaati saada tietää, mitä soluttautujapoliisi sai selville ollessaan hänen kanssaan tekemisissä. Käräjäoikeus hylkäsi vaatimuksen.

Keskusrikospoliisi on koko ajan vastustanut tietojen julkistusta. Krp:n mukaan peitetoiminnalla ei saatu hankittua mitään sellaisia tietoja, jotka vaikuttaisivat Auerin puolesta tai häntä vastaan.

Auer ja Jukka S. Lahden omaiset vaativat peitetoiminnan avaamista myös Vaasan hovioikeudessa.

Tänään hovioikeus antoi päätöksensä ja sen mukaan keskusrikospoliisi velvoitetaan esittämään peitetoiminnasta laaditusta pöytäkirjasta ja raportista sellaiset otteet, joihin ei sisälly tietoa soluttautujan henkilöllisyydestä eikä salassa pidettävistä taktisista ja teknisistä menetelmistä.

Auerin asianajaja on tyytyväinen päätökseen.

– Tämä meni niin kuin ajattelimmekin. Keskusrikospoliisi velvoitettiin näyttämään peitetoiminnasta juuri se, mitä me vaadimmekin. Ei meitä taktiset tai tekniset menetelmät kiinnosta, asianajaja Juha Manner sanoo.

Keskusrikospoliisin on esitettävä asiakirjat hovioikeudelle viimeistään kahden viikon kuluessa.

 

Iltalehti 29.3.2011

 

 

Mainokset
%d bloggers like this: