Etusivu > Epäily, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET, Syyte > Keskusrikospoliisin Rovaniemen yksikön poliisia syytetään petoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta Lapin käräjäoikeudessa

Keskusrikospoliisin Rovaniemen yksikön poliisia syytetään petoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta Lapin käräjäoikeudessa

14.3.2011

Keskusrikospoliisin Rovaniemen yksikön poliisia syytetään petoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta Lapin käräjäoikeudessa Rovaniemellä maanantaina. Häntä epäillään perusteettomasta laskutuksesta.

Syytettynä ovat myös entinen Lapin lääninpoliisijohtaja Pentti Saira, KRP:n Rovaniemen yksikön silloinen päällikkö sekä kolmas poliisi. Heidän epäillään hyväksyneen osan laskuista puutteellisin asiakirjoin joko tahallaan tai huolimattomuuttaan.

Haastehakemuksen mukaan syytetty poliisi on laskuttanut kymmenen eri kertaa tekaistuja tulkkikustannuksia yhteensä 7 500 euroa.

Laskut hän on osoittanut työnantajalleen ja niistä kolme edelleen Lapin lääninhallituksen poliisiosastolle. KRP:lle on aiheutunut 3 680 euron ja lääninhallituksen poliisiosastolle 3 826 euron vahingot.

Poliisihallitus vaatii perusteettomasta laskutuksesta poliisilta korvausta valtiolle yhteensä 7 500 euroa korkoineen.

Lisäksi korvaukset vaaditaan laskujen hyväksyjiltä niistä laskuista, jotka he ovat hyväksyneet.

 

Lapinkansa 14.3.2011

Mainokset
%d bloggers like this: