Etusivu > Epäily, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET > Kauhajoen poliisikomisario kiisti myös hovioikeudessa häntä vastaan nostetut syytteet.

Kauhajoen poliisikomisario kiisti myös hovioikeudessa häntä vastaan nostetut syytteet.

8.2.2011

Kauhajoen poliisikomisario kiisti myös hovioikeudessa häntä vastaan nostetut syytteet.

Komisario myönsi olleensa tietoinen Matti Saaren ampumisvideoista ja muiden poliisimiesten peloista, mutta siitä huolimatta hän antoi Saaren pitää aseensa.

Komisariota tentattiin kouluampumista edeltäneistä tapahtumista neljä tuntia tiistaina.

Komisario kutsui Saaren puhutteluun päivää ennen surmia katsottuaan tämän nettiin lataamat ampumisvideot. Syytetyn mukaan hän oli aikeissa ottaa Saaren ase haltuun. Komisario kuitenkin luopui aikeistaan keskusteltuaan Saaren kanssa. Hän luonnehti Saarta välittömäksi ja tavalliseksi nuoreksi mieheksi, jossa ei ollut mitään epäilyttävää.

Hovioikeudessa kuullaan viikon aikana todistajina useita syytetyn alaisia ja poliisikollegoja. Poliisimiehet ovat kertoneet aiemmin, että he olisivat halunneet ottaa Saarelta aseen pois jo surmia edeltäneenä viikonloppuna. Ammuskeluvideot olivat ilmestyneet nettiin, ja Jokelan tapahtumien pelättiin toistuvan Kauhajoella.

Seinäjoen apulaispoliisipäällikkö antoi tuolloin poliiseille luvan lähteä hakemaan ase. Partiot menivät Saaren ovelle, mutta hän oli ehtinyt lähteä viikonlopun viettoon Pyhäjärvelle.
Ei pitänyt aseen hakemista kiireellisenä

Syytetty komisario oli tuolloin vapaalla ja kuuli asiasta seuraavana päivänä kollegansa häissä. Komisarion mielestä aseen hakemisella ei ollut kiire, eikä hän antanut poliisille lupaa mennä asuntoon. Ratkaisun tekeminen siirrettiin maanantaille.

Internetin Irc-galleriassa olleet kuvat komisario kertoo nähneensä vasta sen jälkeen, kun Saari oli jo lähtenyt hänen puhuttelustaan. Niistä ilmeni yhteys Yhdysvaltojen koulusurmiin ja Saaren kuuluminen viharyhmiin.

Komisario ei ryhtynyt enää mihinkään toimiin, vaan kuvat jäivät hänen työpöydälleen.

Hovioikeus on varannut jutun käsittelyyn koko tämän viikon. Syyttäjä vaatii poliisikomisariolle sakkoja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta, omaiset raskaammista rikoksista.

 

 

Mainokset
%d bloggers like this: