Etusivu > POLIISIN PAKKOKEINOT, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET, sakko, Tuomiot > Poliisi varasti poliisi-auton polttimoita

Poliisi varasti poliisi-auton polttimoita

18.11.2010

Itä-Suomen kihlakunnansyyttäjä on määrännyt kuopiolaiselle poliisille kahdeksan päiväsakkoa näpistyksestä.

40-vuotias poliisi anasti viime talvena Kuopion poliisilaitoksen autotarvikevarastosta neljä ajovalopoltinta. Hän oli asentanut tai aikonut asentaa polttimot omaan autoonsa.

Tapaus tuli ilmi ja eteni esitutkintaan, kun varastosta oli kadonnut 12 litraa moottoriöljyä ja seitsemän poltinta. Esitutkinta tehtiin Kajaanissa.

Konstaapelia epäiltiin myös virkavelvollisuuden rikkomisesta. Syyteharkinnan tehnyt joensuulainen kihlakunnansyyttäjä ei kuitenkaan pitänyt tekoa virkavelvollisuuden rikkomisena.

Poliisi on ollut virasta pidätettynä kesästä lähtien.

– Viikon kahden sisällä ratkaisemme, keskeytetäänkö vai jatketaanko virantoimituksesta pidättämistä, kertoo poliisipäällikkö Kari Heimonen Pohjois-Savon poliisilaitoksesta.

Konstaapeli ollut ainakin kerran pidätettynä virasta rikosepäilyjen vuoksi. Lisäksi hänet on kerran erotettu lyhyeksi ajaksi.

Miestä on epäilty aiemmin muun muassa virkatehtävistä kieltäytymisestä, kiinniotetun pahoinpitelystä, seksin ehdottelusta, rattijuopumuksesta ja alaikäiseen kohdistuvasta seksuaalirikoksesta. Seksin ehdottelusta tuli sakkoja, mutta muut epäilyt eivät ole johtaneet syytteisiin tai tuomioon näytön puuttuessa.

SavonSanomat 18.11.2010

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/poliisi-kähvelsi-poliisi-auton-polttimoita/618846

Mainokset
%d bloggers like this: