Etusivu > MUUT POLIISI ASIAT, Suojelupoliisi > Supo ei ole kriisissä

Supo ei ole kriisissä

16.11.2010

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero kiistää paniikissa, että suojelupoliisi olisi kriisissä.

Paatero vakuuttaa, että valtion turvallisuus on hyvissä käsissä ja Supo nauttii suurta kansainvälistä luottamusta.

Julkisuudessa on viime aikoina ruodittu esimerkiksi Supon ja työntekijöiden välistä miljoonaluokan palkkariitaa sekä Natoon ja kokoomukseen liittyvää puhelinnauhaa.

Viime viikolla Nelosen uutiset kertoi, että Supon kenttävalvontayksikön päällikkö Paavo Selin syyttää Supon johtoa mustamaalaamisesta ja kiusaamisesta.

Poliisihallitus aikoo selvittää kiusaamisväitteet perinpohjaisesti. Nelosen mukaan Seliniltä on muun muassa viety sairausloman aikana työpaikan kulkuluvat ja hänen työsähköpostinsa on suljettu, mitkä asiat pitävät Paateron käsityksen perusteella paikkansa. Paatero ei kuitenkaan kommentoi, miten Supo selittää näitä toimia.

– Kun prosessi lähtee liikkeelle, kuulemme virallisesti suojelupoliisin johtoa ja sitten yksityiskohtaisesti kysytään, mitä on tehty.

Poliisihallituksen johto keskusteli Supon apulaispäällikköjen Petri Knapen ja Olli Kolstelan kanssa alustavasti maanantaina. Virallinen selvitys aloitetaan Selinin kuulemisella, kun hän palaa töihin. Palaamisen ajankohdasta ei ole tarkkaa tietoa.

Poliisihallitus ei osallistu
nauhavuodon selvittelyyn

Prosessin kuluessa selvinnee, ketä tai keitä kiusaamisesta oikein syytetään. Julkisuudessa olleiden tietojen valossa voisi päätellä, että väitteet viittaavat päällikkö Ilkka Salmeen.

– Minä olen ymmärtänyt, että tämä syytös kohdistuu suoraan suojelupoliisin johtoon, Paatero sanoo lehtitietoihin viitaten.

Selin jäi sairauslomalle syyskuussa, kun Nelonen oli julkaissut ääninauhan vuodelta 2005. Nauhalla ex-päällikkö Seppo Nevala ripittää Seliniä Nato-asioista.

Paateron mukaan Supon sisäisenä asiana on yhä selvittää, miten nauhoitus päätyi julkisuuteen. Sellaista arviota ei ole, että joku olisi rikkonut jutussa jotain lakia.

Tapahtumista voi saada sellaisen kuvan, että Selin olisi itse vuotanut nauhan julki. Poliisiorganisaatiossa ei ylipäätään pidetä sopivana, että sisäisistä keskusteluista tai nauhoitetuista sananvaihdoista annetaan tietoa ulos osapuolten tietämättä.

– Jos jotain nauhoitetaan ja jos nauhaa käytetään ulospäin, se pitää olla molempien osapuolten tiedossa. Kyllä se antaa huonon kuvan, jos toisin menetellään.

STT  16.11.2010

Mainokset
%d bloggers like this: