Etusivu > Huumausainerikos, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET, Rattijuopumus, sakko, Tuomiot > Vanhempi konstaapeli löytyi sammumispisteessä autostaan

Vanhempi konstaapeli löytyi sammumispisteessä autostaan

12.10.2010

Puoli litraa salmiakkikossua. Sekaan huumausaineiksi luokiteltuja lääkkeitä. Siinä yhdistelmä, joka kohottirattiin nousseen poliisin promillet yli 2,6:een.


Mies käveli niin, ettei meinannut tie riittää, todistaja kuvaili siviilipukeissa olleen konstaapelin horjahtelua espoolaisen kauppakeskuksen parkkipaikalle viime helmikuussa.
Kun sivullinen havaitsi, että humalainen olikin lähdössä ajamaan autoa, oli jo liian myöhäistä.
– Olisin yrittänyt estää ajon, jos olisin ehtinyt, hän kertoi myöhemmin poliisille.

Istui parkissa

Mies kuitenkin soitti heti hätäkeskukseen ja antoi auton tuntomerkit. Perään hälytetty partio löysikin etsityn auton ja sen liki sammumispisteessä olleen kuljettajan varsin nopeasti tämän kotitalon parkkipaikalta.

Liikkuvan poliisin vanhemmaksi konstaapeliksi paljastunut mies kiisti jyrkästi syyllistyneensä rattijuopumukseen. Hän kertoi poliisille, että oli vain jäänyt autoon kuuntelemaan musiikkia ja juomaan
salmiakkikossua. – Eikö autossa saa istua ja kuunnella radiota? Vaikka join autossa istuessani alkoholia, se ei olekiellettyä. Kiistän syyllistyneeni törkeään rattijuopumukseen,hän sanoi.

Tuomio lieveni

Syyttäjä vaati vanhemmalle konstaapelille ehdollista vankeutta ja oheissakkoja.Espoon käräjäoikeus tuomitsi poliisin kuitenkin pelkkään 1 400 euron sakkorangaistukseen. Oikeus otti lieventävinä seikkoina huomioon miehen pitkään jatkuneen sairauden ja hankalan elämäntilanteen. Tuomittu oli kärytessään sairauslomalla.

Heinäkuun 1. päivänä annettuun tuomioon siältyi myös ajokielto, joka päättyi 6. syyskuuta. Miestä ei kuitenkaan käryn jälkeen ole nähty poliisiautonratissa.
– Päädyimme siihen, että hänet erotetaan virastaan kuuden kuukauden määräajaksi. Sen jälkeen hän voi palata virkaansa, ei kuitenkaan valvontatehtäviin tien päälle, sanoo liikennepoliisitarkastaja Harri Auvinen liikkuvasta poliisista.

Tapaus selvisi sakoilla

Syyttäjä vaati vanhenmalle konstaapelille ehdollista vankeutta ja sakkoa. Espoon käjaoikeus tuomitsipoliisin 1400 euron sakkorangaistukseen.

Mainokset
%d bloggers like this: