Etusivu > MUUT POLIISI ASIAT, MUUT RIKOKSET > Kansanedustaja Petri Salolle ylinopeussakot – lahjussyyte hylättiin

Kansanedustaja Petri Salolle ylinopeussakot – lahjussyyte hylättiin

22.9.2010

Kansanedustaja Petri Salo (kok) sai käräjäoikeudessa 60 päiväsakon rangaistuksen eli 3780 euron sakot törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Pohjanmaan käräjäoikeus hylkäsi syytteen lahjuksen antamisesta.

Salo hurjasteli 138 kilometrin tuntinopeutta kahdeksankympin alueella viime toukokuussa Vöyrissä.

Syyttäjä väitti hänen myös yrittäneen lahjoa hänet pysäyttäneitä poliiseja, kun Salo ehdotti näille kahvien tarjoamista. Käräjäoikeuden mukaan lahjussyytteen kiistäneen Salon vilpittömyyttä ei ole syytä epäillä tältä osin.

Hän on mahdollisesti asettanut sanansa osittain huolimattomasti, mutta ei kuitenkaan huonommin kuin joku muu samassa tilanteessa, käräjäoikeus perustelee.

Oikeuden mukaan menettelystä puuttui lain vaatima tahallisuus. Ei ole tavatonta, että tutkaan ylinopeutta ajaneet kuljettajat pyytävät päästä pelkällä huomautuksella.

Käräjäoikeus oli myös sitä mieltä, ettei lahjusrikoksen tunnusmerkistö täyty, jos kyseessä on pieni ja mitätön lahja. Salon ehdottama kahvin juominen on käräjäoikeuden mielestä tavanomaista toimintaa kansanedustajan asemassa olevalle henkilölle.

IS tavoitti Petri Salon, joka ei ollut vielä ehtinyt tutustua tarkemmin tuomionsa perusteisiin.

– Viikonlopun aikana siihen varmasti syvennyn.

Salo uskoo, että tapausta käsitellään vielä korkeimmissa oikeusasteissa.

– Muutaman vuoden tässä hirressä varmasti riipun, Salo toteaa.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Kansanedustaja%20Petri%20Salolle%20ylinopeussakot%20-%20lahjussyyte%20hyl%C3%A4ttiin/art-1288339873296.html

Mainokset
%d bloggers like this: