Etusivu > MUUT POLIISI ASIAT, Suojelupoliisi > Outo ääninauha uutisissa – Suojelupoliisi jäljittää

Outo ääninauha uutisissa – Suojelupoliisi jäljittää

7.9.2010

Suojelupoliisin viestintäpäällikkö Liinu Lehto-Seljavaara kertoo Uudelle Suomelle, että Supo selvittää Nelosen tv-uutisissa eilen esitetyn, Jyrki Kataiseen liittyvän ääninauhan alkuperää.

 

– Selvitämme asiaa parhaillaan.

Mitä se tarkoittaa?

– Selvitämme sitä, missä nauhoitus on tehty ja miten se on päätynyt julkisuuteen, Lehto-Seljavaara kertoo.

Nelosen uutiset kertoi eilen, että kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen tuohtui viisi vuotta sitten lausunnoista, jotka vähättelivät Naton roolia terrorismin torjunnassa. Kiistan ytimessä oli, jääkö Suomi Naton ulkopuolella vaille tiedustelutietoa.

Kataisen yhteydenoton jälkeen Supon päällikkö, nyt edesmennyt Seppo Nevala kielsi Supon terrorismin torjunnan asiantuntijalta poliittiset lausunnot. Nelonen esitti otteita ääninauhasta, jolla Nevala läksyttää virkamiestä tämän Nato-lausunnosta.

Saavatko Supon virkamiehet nykyään esittää Nato-kommentteja?

– Se on päällikkömme asia kommentoida, hän vetää ne linjat. Mutta hän ei halua nyt kommentoida tätä asiaa, Lehto-Seljavaara sanoo.

Lehto-Seljavaara myös korostaa, että kyse on viisi vuotta sitten tapahtuneesta asiasta. Katainen oli tuolloin oppositiopuolueen puheenjohtaja. Lehto-Seljavaara ei ota kantaa siihen, miten Supossa nyt reagoitaisiin johtavien poliitikkojen yhteydenottoihin.

– Se oli sen ajan tilanne ja silloin oli toinen päällikkö. Se on ihan spekulaatiota, että mitä nyt tapahtuisi.

Supoa johtaa nykyään Ilkka Salmi.

Jyrki Katainen on myöntänyt STT:lle kohutun Supo-keskustelun.

 

Katainen myöntää kohutun Supo-keskustelun

 

altiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) myöntää antaneensa suojelupoliisin päällikölle Seppo Nevalalle palautetta Supon virkamiehen Nato-kommenteista.

 

Katainen kertoo, että hänellä on ajoittain tapana antaa palautetta asioista. Hänen mukaansa on arvokasta, että Suomessa voidaan keskustella asioista suoraan.

Nelosen uutiset kertoi eilen, että Katainen syytti viisi vuotta sitten Nevalaa ja Supon virkamiestä yrityksestä suistaa hänet puoluejohtajan tehtävistä.

Suojelupoliisin viestintäpäällikkö Liinu Lehto-Seljavaara kertoi Uuden Suomen haastattelussa tänään, että Supo selvittää Nelosen uutisissa esitetyn ääninauhan alkuperää.

 

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/100928-outo-aaninauha-uutisissa-%E2%80%93-suojelupoliisi-jaljittaa?cmp=suosituimmat

Mainokset
%d bloggers like this: