Etusivu > Eduskunnan oikeusasiamies, LAKI JA OIKEUS, MUUT POLIISI ASIAT > Poliisia moititaan lasten kuulustelusta

Poliisia moititaan lasten kuulustelusta

30.8.2010

Eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen mukaan poliisi menetteli moitittavasti, kun ei ollut ottanut 12- ja 10-vuotiaiden lasten vanhempaa mukaan kuulusteluun. Lapseensa kohdistuneesta hyväksikäyttöepäilystä rikosilmoituksen tehnyt kantelija olisi halunnut olla läsnä, mutta kuulustelijan mielestä oli parempi haastatella lapsia yksin.

 

Vanhempi rikoskonstaapeli on selvityksessään perustellut kantelijan lapsen puhuttelua ilman huoltajan läsnäoloa luotettavamman tapahtumakuvauksen saamisella.

Esitutkintalaissa sanotaan, että, jos kuulusteltava ei ole täyttänyt viittätoista vuotta, hänen huoltajallaan, edunvalvojallaan tai muulla laillisella edustajallaan on oikeus olla läsnä kuulustelussa.

Apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuojan mukaan poliisi ei ollut kyseisessä tapauksessa esittänyt perusteita olla varaamatta lapsen huoltajalle mahdollisuutta olla
läsnä lapsen kuulusteluissa. Esitukinnan toimittamisessa ei ole siten menetelty esitutkintalain edellyttämällä tavalla.

Apulaisoikeusasiamies saattaa ”moittivan käsityksen lapsen kuulustelussa ilmi tulleen kuulustelumenettelyn lainvastaisuudesta asiassa tutkijana toimineen vanhemman rikoskonstaapelin sekä tutkinnanjohtajana ja esitutkinnasta vastanneen rikoskomisarion tietoon”.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/100355-poliisia-moititaan-lasten-kuulustelusta

 

Ratkaisu löytyy verkosta täältä.

Mainokset
%d bloggers like this: