Etusivu > MUUT POLIISI ASIAT, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET > Ei saanut apua poliisilta – kuoli!

Ei saanut apua poliisilta – kuoli!

27.5.2010

Sellon ampujan entinen naisystävä yritti turhaan saada poliisilta apua. Ibrahim Shkupolli rikkoi lähestymiskieltoa jatkuvasti viime syksynä, kertoi naisen ystävä poliisille esitutkinnassa.

Ilmoitus lähestymiskiellon rikkomisesta kirjattiin syksyllä Espoon poliisissa. Ystävän mukaan Shkupolli jatkoi soittelua ja tekstiviestittelyä, minkä vuoksi nainen otti yhteyttä poliisiin soittamalla ja käymällä paikalla. Naiselle sanottiin, ettei juttua hoitava poliisi ole paikalla. Häneen luvattiin ottaa yhteyttä, mutta näin ei tehty.

Vanhempi konstaapeli kertoi, ettei hän ehtinyt olla yhteydessä naiseen. Konstaapelin mukaan asiassa ei ilmennyt mitään sellaista, joka olisi vaatinut kiireellisiä toimia.

Marraskuun lopulla Shkupolli yritti saada yhteyttä ex-naisystäväänsä toden teolla. Ystävän mukaan hän viipyi naisen pihalla koko yön ja huuteli rakkaudentunnustuksia. Nainen soitti hätäkeskukseen. Sieltä vakuutettiin, ettei hätää ole, koska nainen asui kerrostalossa ja ovi oli kiinni.

Hätäkeskuksen mukaan ei ole ohjeita siitä, miten päivystäjän täytyy toimia lähestymiskiellon rikkomisasioissa. Poliiseja ei ole pakko lähettää, jos asia on muuten hoidettavissa.

Shkupolli oli määrätty lähestymiskieltoon viime vuoden keväällä. Kielto oli voimassa veritöiden aikaan.

Shkupolli oli ennen surmia syyllistynyt Suomessa muun muassa väkivalta-, omaisuus- ja ampuma-aserikoksiin.

Shkupolli halusi maailman muistavan

Shkupolli ja naisystävä olivat välillä yhdessä ja välillä erossa lähes parikymmentä vuotta. Shkupollin sairaalloinen mustasukkaisuus ilmenee useiden todistajien kertomuksista.

Ex-naisystävän sukulaisen mukaan Shkupolli oli mustasukkainen kaikesta, mikä oli naiselle tärkeää. Hän rikkoi naisen tavaroita ja pyrki estämään tämän tapaamiset myös naispuolisten ystävien kanssa. Shkupolli vihasi naisystävänsä työpaikkaa, koska se oli naisen omaa aluetta, jota hän ei pystynyt hallitsemaan.

Todistajien mukaan Shkupolli kävi usein Sellossa tarkkailemassa naista. Hän oli uhkaillut siellä kahta Prisman johtotiimin miestä, jotka hän ampui.

Shkupollin uhkaukset koskivat naisystävän lisäksi tämän ystäviä ja sukulaisia. Työtoverin mukaan Shkupolli oli sanonut tappavansa naisen niin, että koko maailma muistaisi hänet.

Nainen oli sanonut sukulaiselleen, ettei pääsisi Shkupollista eroon ennen kuin tämä tappaa hänet. Shkupollin sitkeä keskittyminen naiseen näkyi myös hänen asuntonsa sisustuksessa. Huoneistossa oli vain patja ja seinällä kuva naisystävästä.

Entisen naisystävän pojan mukaan Shkupolli muuttui käytyään Suomesta Kosovon sodassa.

– Ihan kuin päässä olisi naksahtanut. Hän puhui muun muassa niistä ruumiista, mitä siellä oli ollut, poika kertoi.

Kepeällä tuulella viimeisenä aamuna

Sellon tragedian aamuna ex-naisystävä oli puhunut ystävänsä kanssa puolen tunnin puhelun, jossa hän oli ystävän mukaan kepeällä tuulella.

Työkaveri oli puolestaan nähnyt naisen ja Shkupollin tekevän normaalinoloisesti ostoksia ampumista edeltäneenä iltana. Avoimeksi jäi, alkoiko pari seurustella uudestaan viimeisinä päivinä.

Ystävän mukaan Shkupolli ei uhkaillut naista enää lähestymiskiellon määräämisen jälkeen, vaan vakuutteli rakkauttaan. Naisen pelko alkoi laantua. Aikeita suhteen jatkamisesta naisella ei ystävän mukaan ollut.

Shkupolli tappoi uudenvuodenaattona entisen naisystävänsä veitsellä, ampui sitten neljä tämän työtoveria Sellon Prismassa ja lopuksi itsensä. Nainen oli ollut Sellossa töissä vuodesta 2007 asti.

Ampujan käyttämä ase oli varastettu Norjasta vuonna 1990.

STT, Aamulehti

Mainokset
%d bloggers like this: