Etusivu > MUUT POLIISI ASIAT, MUUT RIKOKSET > Keskusrikospoliisi (KRP) kertoo olevansa voimaton suomalaisten kärsimien internet-huijausten edessä.

Keskusrikospoliisi (KRP) kertoo olevansa voimaton suomalaisten kärsimien internet-huijausten edessä.

24.5.2010

Keskusrikospoliisi ei tiedä yhtään tapausta, jossa asianomistajat rahat olisi onnistutta saamaan takaisin, poliisi sanoo tiedotteessa.

Tyypillisesti selvittely vaatii virka-apua ulkomailta. Sitä puolestaan ei helposti saa, jos rahallinen vahinko on ollut melko vähäinen tai uhrin tulkitaan käyttäytyneen huolimattomasti. Lisäksi virka-avusta huolimatta rikosten tekijöitä on usein mahdoton jäljittää.

Suomalaisten sinisilmäisyys hämärien nettitarjousten edessä näyttää jatkuvan. Poliisi kertoo saaneensa talven ja kevään aikana runsaasti ilmoituksia erilaisista kansainvälisistä petoksista. Ne on tehty internetin tai sähköpostin välityksellä.

Maksun aiheena ovat esimerkiksi käytetyt moottoriajoneuvot. Toisena ryhmänä ovat esimerkiksi lottovoitot tai perinnöt. Menetykset vaihtelevat muutamista tuhansista euroista jopa noin 100 000 euroon, KRP haarukoi.

Pikkusummat eivät
poliisia kiinnosta

Virkavallan nuiva suhtautuminen nettipetosten selvittelyyn on ollut tiedossa. Aikaisemmin on kerrottu, ettei poliisi puutu ollenkaan sellaisiin huijauksiin, joissa vahinko on muutamien satojen eurojen luokkaa.

Puuttumattomuus johtuu siitä, että kansainvälisiä oikeusapupyyntöjä ei kannata tehdä suhteellisen pienten summien jäljittämistä varten.

http://www.itviikko.fi/tietoturva/2010/05/24/poliisi-ei-lupaa-lohtua-netissa-huijatulle/20107392/7?rss=8

Mainokset
%d bloggers like this: