Etusivu > MUUT POLIISI ASIAT > Emme enää ehdi auttamaan kaikkia

Emme enää ehdi auttamaan kaikkia

20.5.2010

Yli 12 000:a jäsentä edustava poliisijohtaja vaatii kissaa pöydälle.

– Olen erittäin huolissani Suomen sisäisen turvallisuuden tilasta. Jos valtion budjetissa ei pikaisesti tehdä positiivisia ratkaisuja, koko turvallisuuden ketju hätäkeskuksista poliisitoimeen ja oikeuslaitokseen asti on vaarassa, sanoo Suomen Poliisijärjestöjen Liiton valtuuston puheenjohtajaSeveri Savolainen torstaina lähettämässään tiedotteessa.

Savolaisen mukaan myös poliisilaitosten ja käräjäoikeuksien yhdistäminen ovat heikentäneet palvelujen saatavuutta ja lisänneet turvattomuuden tunnetta ja myös todellista turvattomuutta.

– Totuus on, että huomattava osa hätäkeskusten poliisille antamista hälytystehtävistä on sellaisia, joille poliisi ei kerta kaikkiaan ehdi tehdä mitään. Ne kirjataan ”Tarkkailuun”-merkinnällä. Kun kaikki poliisipartiot joutuvat erityisesti viikonloppuisin ajamaan pakkotahtista hälytystehtävää, ei resursseja jää ennaltaehkäisevään työhön tai esimerkiksi puhallusratsioiden pitämiseen taajamien ulkopuolella.

Savolainen vaatiikin päättäjiltä uutta, kokonaisvaltaista selvitystä sisäisestä turvallisuudesta ja uudistusten vaikutuksista siihen. Hänen mukaansa nykyiset suunnitelmat hätäkeskusten määrän vähentämiseksi jatkavat negatiivista kehitystä.

– Tilanne ei parane siirtelemällä ihmisiä paikasta toiseen, hän tiivistää.

– Kissa on nostettava pöydälle. On kuultava käytännön työtä tekeviä alan ammattilaisia. He osaavat kertoa toimenpiteet, joita oikeusvaltion on tehtävä kansalaistensa turvallisuuden parantamiseksi.

 

Severi Savolainen on SPJL:n valtuuston puheenjohtaja. Suomen Poliisijärjestöjen Liittoon kuuluu 92 jäsenyhdistystä, joihin on järjestäytynyt 12 200 sisäasiainministeriön ja oikeusministeriön hallinnonaloilla työskentelevää ammattilaista. Liittoon kuuluu mm. poliisimiehiä, poliisilaitosten kansliahenkilökuntaa, oikeushallinnon työntekijöitä ja hätäkeskuslaitoksen henkilöstöä. SPJL on Palkansaajajärjestö Pardian jäsen.

 

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010052011699868_uu.shtml

Mainokset
%d bloggers like this: