Etusivu > MUUT POLIISI ASIAT > Poliisi on liian tekokas

Poliisi on liian tekokas

12.4.2010

Poliisi on ryhtynyt huomauttelemaan mitatuista ylinopeuksista vähän liiankin tehokkaasti – ainakin valtion tulokertymän kannalta.

Automaattivalvonnan mittaamista ylinopeuksista on annettu kirjallisia huomautuksia noin 2,7-kertaisesti viime vuoden kevättalveen verrattuna.

Vastaavasti sakkojen määrä ylinopeusrikkomuksista on romahtanut 20-60 prosenttia.

– Kyllä tällä jonkinlainen vaikutus sakkokertymään on ollut, mutta en olisi vielä kovin huolissani, poliisitarkastaja Heikki Ihalainen sisäasiainministeriön alaisesta Poliisihallituksesta naurahtaa.

Huomautuksen ja rikesakon välinen ylinopeusraja on normaalisti 11 km/h. Huomautusten kertyminen ei vaikuta ajo-oikeuteen.

Sen jälkeen kun poliisi yhtenäisti ylinopeuksia koskevat valvontaohjeensa viime keväänä, pääteiden keskinopeudet ovat laskeneet 1-3 kilometriä tunnissa.

Yli 10 km/h ylinopeutta ajavien kuljettajien määrä väheni kuluneen talvikauden aikana jopa kahdeksan prosenttia.

– Luvut näyttävät pieniltä, mutta kehitys on merkittävä. Koko 2000-luvun muutokset keskinopeuksissa olivat vain prosentin osien luokkaa vuodessa, erikoisasiantuntija Jorma Helin Liikennevirastosta sanoo.

Poliisin näkökulmasta huomautusten lisääntyminen kertoo ylinopeuksien entistä tarkemmasta noudattamisesta ja sen ansiosta kohentuneesta liikenneturvallisuudesta.

 

Aamulehti 14.4.2010

Mainokset
%d bloggers like this: