Etusivu > MUUT POLIISI ASIAT > Poliisi jätti muistikirjansa bussipysäkille

Poliisi jätti muistikirjansa bussipysäkille

31.3.2010

Espoolaisen bussipysäkin penkin alta löytynyt musta muistikirja oli kuin olikin peräisin kenttätyössä olleelta poliisimieheltä. Poliisiylijohtaja Mikko Paatero vahvisti asian IS:lle keskiviikkona saatuaan alustavan selvityksen Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

– Saamme tarkemman selvityksen ensi viikon perjantaihin mennessä. Sitten harkitsemme, mihin toimenpiteisiin tämä johtaa, kertoo Paatero.

Hän ei vielä halua arvioida, onko muistikirja sisältänyt salassa pidettävää tietoa.

– Sitäkin nyt selvitetään.

Voima-lehti kertoi uusimmassa numerossaan, että espoolainen opiskelija oli tuonut toimitukseen muistikirjan, jonka tämä oli löytänyt bussipysäkin penkin alta kaksi viikkoa sitten. Muistikirjan kerrottiin mm. sisältävän 155 sosiaaliturvatunnusta. Siinä kuvailtiin ja yksilöitiin todistajia ja asianomistajia rikoksiin ja rikosepäilyihin liittyen.

Asia tuli yllätyksenä sekä Paaterolle että Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikölle Kari Aholalle, kun IS tiedusteli tapauksesta viime sunnuntaina.

Keskiviikkona Kari Ahola selvitti IS:lle, että taustalla on ollut katkos tiedonkulussa, ja myös tätä selvitetään. Muistikirja toimitettiin Espoon poliisiasemalle Aholan mukaan 23. maaliskuuta. Sitä ennen se oli kiikutettu Voima-lehden toimitukseen, joka teki aiheesta jutun.

Aholan mukaan poliisimies on ollut harmissaan tapahtuneesta sekä sen saamasta julkisuudesta. Hän oli hukannut muistikirjan ”virkatehtävissä”. Muistikirjaa oli käytetty pohjana rikosilmoituksia tehtäessä.

– Se on tippunut eikä siinä sinänsä mitään…mutta eihän näin saisi käydä, myöntää poliisiylijohtaja Paatero.

Maaliskuun alussa Voima-lehti paljasti verkkosivuillaan, että Helsingin Pasilan poliisitalon roskalavalta oli löytynyt mm. murhatutkimusten kuulustelumateriaalia.

Äskettäin julkisuuteen tuli myös tapaus, jossa sisäministeriön poliisiosasto unohti kasan deaktivoituja aseita lukittuun kaappiin muuttaessaan muualle.

Iltasanomat 31.3.2010

 

 

Muut lehdet:

http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/lehti_espoon_poliisi_hukkasi_salassa_pidettavaa_tietoa/

Mainokset
%d bloggers like this: