Etusivu > Epäily, Muu hölmöily, MUUT POLIISI ASIAT, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET > Poliisipomo jätti töitä tekemättä – oliko syynä laiskottelu vai resurssipula?

Poliisipomo jätti töitä tekemättä – oliko syynä laiskottelu vai resurssipula?

3.3.2010

Varsinais-Suomen poliisilaitoksen palveluksessa olevan apulaispoliisipäällikön epäillään syyllistyneen tuottamukselliseen virkavelvollisuuden rikkomiseen.

Epäilty rikos liittyy apulaispoliisipäällikön vastuulla oleviin lupapäätöksiin. Hänen epäillään jättäneen tekemättä kymmeniä ajokortti- ja ampuma-aselupapäätöksiä vuosien 2006-2009 aikana.

Apulaispoliisipäällikkö vetoaa resurssipulaan. Hänestä rikosepäily tuntuu oudolta.

– Olemme tehneet voitavamme, työvoimapula ja työntekijöiden sairastelu ovat suurin syy päätösten viivästymiseen. Siinä tilanteessa oli pakko priorisoida, apulaispoliisipäällikkö sanoo.

Apulaispoliisipäällikkö arvioi, että lupapäätöksiä jäi vajaan kolmen vuoden aikana resurssipulan takia tekemättä noin 60 kappaletta. Hän sanoo, että tilanne saatiin korjattua vuoden 2009 aikana.

Rikosepäilystä huolimatta apulaispoliisipäällikkö jatkaa viranhoitoa. Päätöksen viranhoidon jatkamisesta on tehnyt entinen Länsi-Suomen läänin poliisijohto.

Jutun esitutkinta on valmistunut. Syyteharkinnan jutussa tekee Satakunnan syyttäjänviraston johtava kihlakunnansyyttäjä Kalle Kyhä. Hän ei ole vielä saanut jutun esitutkinta-aineistoa pöydälleen.

Mainokset
%d bloggers like this: