Etusivu > Epäily, MUUT POLIISI ASIAT, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET > Poliisilaitoksen esimiehestä tehtiin ahdisteluilmoitus

Poliisilaitoksen esimiehestä tehtiin ahdisteluilmoitus

27.2.2010

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksessa korkeassa virassa työskentelevästä poliisimiehestä on tehty rikosilmoitus. Vantaan Sanomien tietojen mukaan ilmoituksessa kerrotaan, että yksi esimiehistä on syyllistynyt alaisten fyysiseen ahdisteluun.

–Tämäntyyppisestä tapahtumakulusta on kyse. Nimikkeisiin en voi ottaa tässä vaiheessa kantaa, muotoilee tapausta tutkivan Länsi-Uudenmaan syyttäjänviraston apulaispäällikkö, tutkinnanjohtaja Tapio Mäkinen.

Ilmoitus kirjattiin viime viikon tiistaina. Mäkinen painottaa, että tällä hetkellä syyttäjänvirastossa vasta selvitetään, onko ilmoituksen pohjalta syytä käynnistää rikostutkinta vai ei.

–Nyt kerätään informaatiota, selvitellään taustoja ja järjestetään muutama kuuleminen. Ratkaisuun päästään parin kolmen viikon kuluttua, Mäkinen arvioi.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisipäällikkö Kari Tiittula toivoo kuulevansa syyttäjän päätöksen ”mahdollisimman pian”. Tiittulan tiedossa on, ketkä ovat ilmoituksen kirjanneet ja ketä esimiesasemassa olevaa kollegaa väitetään tekijäksi.

–Pari henkilökuntamme edustajaa on tehnyt ilmoituksen, koska he ovat kokeneet tietyn tilanteen ja kosketukset ahdistaviksi. Tapahtumat ovat sattuneet päiväsaikaan useiden henkilöiden läsnäollessa, Tiittula kommentoi.

Poliisipäällikön mukaan poliisilaitoksella ei ryhdytä tässä vaiheessa mihinkään toimenpiteisiin ilmoituksen johdosta. Jos poliisimiestä vastaan aloitetaan esitutkinta, on mahdollista, että hänet siirretään toisiin tehtäviin tai pidätetään virasta.

–En halua vähätellä asiaa, mutta alkutietojeni perusteella en usko, että tapaus johtaa rikostutkintaan, Tiittula punnitsee.

Iltasanomat 27.2.2010

Mainokset
%d bloggers like this: