Etusivu > Epäily, Muu hölmöily, MUUT POLIISI ASIAT, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET, Syyte > Poliisi huijasi vakuutusyhtiötä – sepitti hirvikolarin järjestelmään

Poliisi huijasi vakuutusyhtiötä – sepitti hirvikolarin järjestelmään

16.2.2010

Haapajärvinen ylikonstaapeli sai tänään Ylivieskan käräjäoikeudessa syytteet törkeästä väärennyksestä, virka-aseman väärinkäytöstä ja petoksesta.

Poliisimies kirjautui kesäkuussa 2008 työpaikallaan Haapajärven poliisilaitoksessa poliisin tietojärjestelmään ja peukaloi onnettomuustutkintaa. Ylikonstaapeli sepitti syyttäjän mukaan hirvikolarin, jossa hänen poikansa ajama, poliisimiehen omistama auto olisi törmännyt Pyhäjärvellä hirveen ja vaurioitunut pahoin.

Tämän lisäksi hän kirjasi, että onnettomuuspaikalla olisi käynyt poliisipartio ja että riistanhoitoyhdistyksen hirvimiehet olisivat tuloksetta jäljittäneet ilmeisesti vahingoittunutta hirveä. Todellisuudessa ajoneuvo oli vaurioitunut normaalin tieltä suistumisen yhteydessä.

Vakuutusehtojen mukaan osakaskovakuutuksesta korvataan hirvieläinonnettomuudesta aiheutunut vahinko mutta ei normaalia tieltä suistumista. Syyttäjän mukaan ylikonstaapeli on syyllistynyt petokseen hankkiakseen itselleen oikeudetonta taloudellista hyötyä ja erehdyttänyt vakuutusyhtiötä maksamaan pankkitililleen 4 450 euroa.

Syyttäjä vaatii ylikonstaapelia viralta pantavaksi ja tuomittavaksi vähintään kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Asiasta annetaan kansliapäätös myöhemmin.

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/arkistot/rikos/2010/02/1058417

 

 

Huijaripoliisi ollut jo pitkään sairauslomalla

Poliisimies, jota syytetään hirvikolarin sepittämisestä vakuutuspetoksen vuoksi, on ollut jo puolitoista vuotta sairauslomalla.

MTV3 kertoi eilen, että haapajärvinen ylikonstaapeli tekaisi poliisin Patja-tietojärjestelmään hirvikolarin sen jälkeen, kun poliisimiehen poika oli ajanut hänen omistamansa auton ojaan.

Koska auton osakaskovakuutus ei korvannut tieltä suistumisen vahinkoja mutta hyvitti hirvikolarista aiheutuvat vauriot, poliisi peukaloi onnettomuustutkintailmoitusta.

Kihlakunnansyyttäjä Ilpo Virtanen vaati eilen Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa ylikonstaapelille ehdollista vankeusrangaistusta törkeästä väärennyksestä, virka-aseman väärinkäytöstä ja petoksesta. Poliisimies myönsi teonkuvauksen oikeudessa mutta oli eri mieltä rikosnimikkeistä.

Esimies alkoi epäillä

Tapaus tuli ilmi, kun ylikonstaapelin esimies havaitsi Patja-järjestelmän ilmoituksessa epäselvyyksiä ja ryhtyi tutkimaan asiaa.

Poliisimies työskenteli yhdessä Haapajärven alueen kolmesta poliisiasemasta. Rikos tutkittiin syyttäjän johtamana Kainuun poliisilaitoksessa, koska epäilty on poliisi.

Jokilaaksojen poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Antero Aulakoski pitää tänään lähettämässään tiedotteessa tapausta valitettavana, ”koska poliisia kohtaan tunnetaan suurta luottamusta kansalaisten taholla”.

 

 

 

 

Mainokset
%d bloggers like this: