Poliisi suojeluksessa

6.2.2010

Kymmenisen vuotta sitten, ollessani Ilta-Sanomien taloustoimittaja, sain
uutisvinkin. Vinkin mukaan vaimonsa todistettavasti yli 60 kertaa pahoinpidellyt poliisimies oli tuomionsa kärsittyään saanut töitä. Poliisina. Tuomitut pahoinpitelyt olivat näytettyjä, lopuista akanhakkaamisista ei tullut rapsuakaan.

Selväjärkisenä toimittajana ajattelin heti, että vinkki on ihan ufo. Koska vinkkihenkilö oli asiallinen kaveri, nakkasin lyhyen referaatin paperille ja vein sen rikostoimittamisen veteraanille, Hannes ”Murha” Markkulalle. Uutisvinkki piti kutinsa, enkä vieläkään tiedä, kuka tästä hämmästyi eniten. Hannes, minä vai joku muu? Markkula sen uutisoi isolla ja paha poliisi erotettiin. Missäköhän hän tänään lie. Poliisina?

Äskettäin muuan poliisi sai kaksi vuotta ehdollista vankeutta lapsenraiskaamisesta. Tämä 51-vuotias paska, minua vanhempi, oli virkamerkkiään hyväksi käyttäen roudannut kotiinsa 16-vuotiaan lapsen, minun lapsiani nuoremman, raiskannut uhrinsa kahdesti ja sairaassa perversiossaan valokuvannut raiskatun lapsen ja tallettanut kuvat tietokoneelleen.

Sairasta ja pahaa poliisia ei tuomittu virka-aseman väärinkäytöstä koska hän käytti virkamerkkiään lapsenraiskauksen välikappaleena vapaa-ajallaan. Itse raiskauksesta hän sai ehdollisen vankeustuomion.

Parhaat suomen kielellä kirjoitetut rikosromaanit on kirjoittanut poliisi-kirjailija Matti Yrjänä Joensuu. Muistan, kun edesmennyt Finlandia-palkittu runoilija Arto Melleri niitä aikanaan ylisti. Joensuun kirjoissa on pahojakin poliiseja. Siksi, jos olen lukemani Joensuusta kertovat jutut oikein lukenut, kaikki poliisit eivät pidä Joensuusta.

En haluaisi vedota niin sanottuun kansan oikeustajuun. Lähipiiriini kuuluu paljon lakia tuntevia. Siitä huolimatta: virkamerkkiään vilauttamalla lapsen raiskannut ja lasta muutenkin häpäissyt ei ole syyllistynyt virka-aseman väärinkäyttöön! Kukakohan virka-aseman väärinkäyttöön on syyllistynyt?

Suoraan sanottuna, poliiseja suojellaan rikosprosessissa. Sen on loputtava. Kansalaiset eivät voi luottaa mihinkään. Jos lapsenraiskaaja saa käyttää virkamerkkiään perversiota suorittaessaan ilman tuomiota, jos moninkertaisesti tuomittu vaimoa hakannut poliisi palkataan poliisiksi, jos lahjonta rehottaa niin pitäkää vitun homokytät keilailtanne ja kusipäät lahjotut tuomarit hauskaa Pasilassa.

Olen ollut suomalaisten poliisien kanssa tekemisissä rikoksesta epäiltynä, syyllisenä, todistajana, ilmiantajana sekä muuten vaan. Jokainen kokemus suomalaisen poliisin kanssa on ollut asiallinen ja myönteinen. Toivottavasti en ole tavannut lahjottua, vaimoaan hakkaavaa tai virkamerkkiään lapsenraiskaukseen käyttävää poliisia. Jos näitä asioita ei selvitetä, yhteiskunta voidaan lopettaa.

 

http://niklasherlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/42836-poliisi-suojeluksessa

Mainokset
%d bloggers like this: