Etusivu > MUUT POLIISI ASIAT, Poliisi muu maailma > Poliisi töpeksi tutkinnassa

Poliisi töpeksi tutkinnassa

20.1.2010

Taksiraiskaajan uhri raivoissaan tunaripoliisien saatua jatkaa työssään.

Lontoota piinanneen sarjaraiskaajan uhriksi joutunut 21-vuotias nainen ei ymmärrä miksi rikostutkinnassa työnsä hutiloiden hoitaneet poliisit saavat jatkaa työssään. Kahdelle poliisille annettiin tapauksen vuoksi kirjallinen varoitus ja kolme muuta poliisia selvisi huomautuksella.

Nainen kertoi joutuneensa raiskatuksi taksiautossa kesäkuussa 2007.

Poliisit eivät kuitenkaan ottaneet todesta raiskaajan uhriksi joutuneen naisen kertomusta, eivätkä kuulustelleet tekijäksi epäiltyä taksikuskia perusteellisesti. Myöskään hänen asuntoaan ja autoaan ei tutkittu. Poliisi ei myöskään tutkinut turvakameroiden nauhoja, jotka olisivat paljastaneet teon.

Vältettyään kiinnijäämisen taksikuski etsi lisää uhreja ja hyökkäsi ainakin 40 muun naisen kimppuun ennen kuin hänet lopulta pidätettiin vuoden 2008 helmikuussa. Viranomaiset uskovat, että hänellä on ollut vuosien aikana jopa satoja uhreja.

Raiskaajan uhriksi joutunut nainen ei ole tyytyväinen poliiseille annettuihin rangaistuksiin epäonnistuneesta tutkinnasta.

– Jos jotain tällaista tapahtuisi yksityisellä puolella, ihmiset olisivat saaneet potkut, nainen uhoaa.

– En ymmärrä miten tällaiset ihmiset voivat jatkaa poliisina Britanniassa. He vain nauroivat minulle, kun kuvailin vammojani, ja väittivät minun olleen humalassa ja kaatuneen. He eivät ottaneet minua vakavasti.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010012010963188_ul.shtml

Mainokset
%d bloggers like this: