Etusivu > Eduskunnan oikeusasiamies, LAKI JA OIKEUS, MUUT POLIISI ASIAT, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET > Poliisi sai moitteet esitutkinnan viipymisestä

Poliisi sai moitteet esitutkinnan viipymisestä

3.12.2009

Apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja arvostelee Keski-Suomen työsuojelupiiriä ja -poliisilaitosta työsuojeluasian käsittelyn viipymisestä, kertoo Keskisuomalainen.

Poliisi sai moitteet esitutkinnan viipymisestä ja työsuojelupiiri viipyneestä lausunnosta. Kyseessä oli epäiltyä työsyrjintää ja työturvallisuusrikosta koskeva asia, jonka esitutkinta-aineiston poliisi lähetti lausunnolle työsuojelupiiriin helmikuussa 2007. Työsuojelupiiri antoi lausuntonsa maaliskuussa 2008.

Poliisi oli kiirehtinyt lausuntoa neljästi, ja lopulta ottanut yhteyttä asian tiimoilta syyttäjään, joka velvoitti työsuojelupiirin antamaan lausunnon määräajassa.

Apulaisoikeusasiamiehen mielestä työsuojelupiirin olisi pitänyt antaa lausunto nopeammin ja poliisin olisi pitänyt olla yhteydessä syyttäjän jo aikaisemmin. Hän kehottaa poliisia, työsuojelupiiriä ja syyttäjää kehittämään yhteistyötään.

Mainokset
%d bloggers like this: