Etusivu > Epäily, MUUT POLIISI ASIAT, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET > Poliisimies naiskollegojen suihkussa

Poliisimies naiskollegojen suihkussa

3.11.2009

Tapaus sattui Vantaan poliisitalolla Tikkurilassa torstaina. Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen päällikkö Kari Tiittula vahvistaa, että miespuolinen nuorempi konstaapeli tavattiin naisten suihku- ja pukutiloista.

Välikohtauksen aikana mies oli töissä, eikä hänellä periaatteessa olisi ollut mitään tekemistä naisten pesutiloissa. Suihkussa oli yksi naispuolinen poliisi.

– Tottakai se oli yllätys. En minä tiedä, järkyttyikö hän, mutta tämä nainen poisti miehen sieltä kyllä hyvin tehokkaasti, poliisipäällikkö Tiittula toteaa.

Tiittulan mukaan nuorta miestä ei ole erotettu. Kurinpitotoimet häntä kohtaan on kuitenkin aloitettu.

– Alkuvaiheessa tätä konstaapelia itseään kuullaan.

Ei kaivata työpaikalla

Häiriköksi epäilty konstaapeli ei toistaiseksi hoida työtehtäviään.

– Hänelle on ilmoitettu, että hänen täytyy olla työvuorojen aikana käytettävissä, mutta työvelvoitetta hänellä ei ole. Häntä ei työpaikalla haluta nyt käyttää.

– Tutkinnan ajaksi hänet tullaan todennäköisesti pidättämään virastaan, toteaa poliisipäällikkö Tiittula.

Tutkinnan päätteeksi poliisipäällikkö saa syyttäjältä paperit, ja ratkaisee niiden pohjalta, millaiseen kurinpitotoimeen loppuen lopuksi ryhtyy. Ankarin vaihtoehto on, että nuori mies joutuu hankkimaan itselleen uuden ammatin.

Mahdollisesti alasti

Koska kyse on poliisirikosasiasta, tutkinta siirtyi saman tien Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen ulkopuolisen syyttäjän johdettavaksi.

– En voi tapahtuneesta paljonkaan kertoa, koska en tiedä vielä, mitä todella on tapahtunut. Nythän meillä on vain toisen osapuolen kertomus. Tätä asianomaista miestä ei ole vielä kuultu, toteaa tutkintaa johtava Helsingin kihlakunnansyyttäjä Antti Simola.

Simola ei kuitenkaan sulje pois mahdollisuutta, että nuorempi konstaapeli haki suihkutiloista jonkinlaista seksuaalista tyydytystä.

– Hyvin mahdollista, Simola hymähtää.

Saman vastauksen hän antaa myös kysyttäessä, oliko mies mahdollisesti kokonaan tai osittain alasti.

– Tässä on syytä korostaa, ettei kyse ainakaan vielä ole varsinaisesta rikostutkinnasta. Selvitämme tässä vaiheessa, sitä, onko sellaiseen tarvetta, syyttäjä Simola sanoo.

Poliisipäällikkö Tiittula pitää tapausta hyvin valitettavana.

– Hyvin harvinainen tapaushan tämä on. En ole vastaavaan virkaurallani törmännyt, Vantaan iältään jo kuusikymppinen poliisipäällikkö toteaa.

 

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009110310527580_uu.shtml

 

Mainokset
%d bloggers like this: