Etusivu > Epäily, MUUT POLIISI ASIAT, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET > Huumepoliisit kiistivät syytteet valmisteluistunnossa

Huumepoliisit kiistivät syytteet valmisteluistunnossa

28.10.2009

Virkarikoksesta syytetyt Helsingin poliisilaitoksen ja keskusrikospoliisin poliisit kiistivät syyllistyneensä rikokseen, kun asiaa käsiteltiin Helsingin käräjäoikeudessa torstaina. Kyseessä oli valmisteluistunto. Varsinainen oikeudenkäynti on myöhemmin.

Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Tero Haapalaa , Helsingin huumepoliisin päällikköä Jari Aarniota ja kolmea Aarnion alaista syytetään tahallisista tai tuottamuksellisista virkavelvollisuuden rikkomisista. Tuottamuksellinen tarkoittaa huolimattomuudesta tehtyä tekoa.

Syyttäjä väittää, että syytetyt eivät hoitaneet epäillyn huumerikoksen esitutkintaa, vaikka heidän olisi pitänyt.

Aamupäivällä oikeudessa kiisteltiin siitä, kuinka suuri osa oikeudenkäynnistä voidaan pitää julkisena. Syyttäjät vaativat valmisteluistuntoa ja asiakirjoja osin salaiseksi, mutta syytetyt vastustivat osaa vaatimuksista. Syytettyjen mukaan heidän oikeusturvansa vaatii, että he saavat puolustautua syytteitä vastaan mahdollisimman julkisesti.

Syyttäjät haluavat salata muun muassa erään ihmisen henkilöyden. Häntä epäiltiin tutkinnan alussa huumepoliisin tiedottajaksi. Enää syyttäjät eivät väitä hänen olleen tiedottaja, mutta uskovat aiempien epäilyjen silti vaarantavan hänen turvallisuutensa, jos hänen nimensä lipsahtaa julki.

Myös syytetyt halusivat pitää nimen salassa, mutta katsoivat, ettei sen takia tarvitse salata esimerkiksi valmisteluistuntoa.

Käräjäoikeus päätti pitää valmisteluistunnon julkisena. Asiakirjat ovat salaiset ainakin oikeudenkäyntiin asti.

http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/huumepoliisit_kiistivat_syytteet_valmisteluistunnossa/

Mainokset
%d bloggers like this: