Etusivu > MUUT POLIISI ASIAT > Poliisipartio ruokaili näköetäisyydellä olevalla huoltoasemalla, mutta ei keskeyttänyt ruokataukoaan kolarin vuoksi.

Poliisipartio ruokaili näköetäisyydellä olevalla huoltoasemalla, mutta ei keskeyttänyt ruokataukoaan kolarin vuoksi.

30.7.2009

Poliisit näkivät onnettomuuden, siviilit joutuivat ohjaamaan liikennettä kolaripaikalla

Nousiaisissa tapahtui päivällä kahden henkilöauton kolari. Toinen henkilöauto ajoi kääntymässä olleen henkilöauton kylkeen kuljettajan kohdalle Valtatie 8:lla.

1950-luvulla syntynyt mies oli ylittämässä Valtatie kahdeksaa, kun se törmäsi yhteen Porin suunnasta tulleen auton kanssa. Autossa olivat 1970-luvulla syntynyt mies sekä 5-vuotias lapsi.

Poliisista kerrotaan, että jonkinasteisia loukkaantumisia on tilanteessa tapahtunut, mutta vakavuusasteesta poliisilla ei ole tietoa.

Onnettomuuspaikalle sattunut silminnäkijä ihmettelee poliisien toimintaa.

Hän huomasi poliisipartion auton onnettomuuspaikan läheisen Nesteen pihassa ja päätti mennä pyytämään poliisit apuun ohjaamaan liikennettä. Tuolloin ohikulkijat ohjasivat liikennettä paikalla.

– Menin sanomaan poliiseille, että kolaripaikalla tarvittaisiin apua ja liikenteenohjausta. Poliisit jatkoivat syömistä ja sanoivat, että sinne on jo tulossa partio. He olivat nähneet kolarin huoltoaseman ikkunasta, mutta eivät viitsineet tulla paikalle.

– Se oli aivan käsittämätöntä. Ilmeisesti poliisien ruokarauha on tärkeämpi kuin ihmishenki, mies kauhistelee.

Miehen mukaan kesti yli vartin, ennen kuin paikalle hälytetty poliisi lopulta saapui paikalle ja liikennettä ohjaamaan.

Varsinais-Suomen poliisista kerrotaan, että ensimmäinen partio saapui onnettomuuspaikalle kuuden minuutin kuluttua. Toinen partio tuli 11 minuutin kuluttua tapahtuneesta.

– En osaa sanoa äkkiseltään, mikä tilanne siellä on ollut. Mutta tottakai poliisilla on korostunut velvollisuus auttaa tällaisissa tilanteissa, jos he ovat nähneet kolarin, sanoo komisario Marko Heikkilä Varsinais-Suomen poliisista.

Heikkilä ei halua lähteä arvioimaan enempää huoltoasemalla olleiden poliisien toimintaa, sillä ei ole vielä päässyt keskustelemaan henkilökohtaisesti kyseisten poliisien kanssa.

Iltalehti 30.7.2009

Mainokset
%d bloggers like this: