Etusivu > Epäily, Muu hölmöily, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET > Poliisipomo puhalsi vapputöissä 1,5 promillea

Poliisipomo puhalsi vapputöissä 1,5 promillea

5.5.2009

Vappuna vahvassa humalassa päivystänyt Seinäjoen apulaispoliisipäällikkö jatkaa työssään, kunnes lääninhallitus päättää, pidätetäänkö hänet virantoimituksesta varsinaisen rikostutkinnan ajaksi.

Lainoppinut apulaispoliisipäällikkö Kari Keski-Opas korvattiin komisariolla, kun selvisi, että Keski-Opas oli päissään.

– Paperit ovat lähteneet nimittäneelle viranomaiselle. Ainakin ratkaisuun asti apulaispäällikkö jatkaa normaalisti työssään, kertoi lomansa keskeyttänyt Etelä-Pohjanmaan poliisipäällikkö Esa Ojala.

Kun oman piirin poliisit puhalluttivat esimiehensä, promilleja kertyi 1,5.

– Tämän jälkeen mies lähetettiin verikokeeseen tarkan arvon saamiseksi, totesi vappuna päivystänyt kihlakunnansyyttäjä Olli Sulkonen IS:lle.

Promillemäärä on varsin korkea. Liikenteessä se on yli törkeän rattijuopumuksen, 1,2 promillea, rajan.

Tutkinnanjohtajaksi määrättiin eilen kihlakunnansyyttäjä Hanna Puhakka Pirkanmaalta. Poliisirikostutkinnassa selvitetään, rikottiinko asiassa virkavelvollisuutta.

Pahimmassa tapauksessa rangaistus voisi olla vuosi vankeutta, lievässä tapauksessa sakkoa, totesi Puhakka.

Toistaiseksi ei tarkkaan tiedetä, koska tehdään päätös virasta pidättämisestä.

– Ei ainakaan muutamaan päivään, koska olen nyt Helsingissä, sanoi IS:n eilen tavoittama Länsi-Suomen läänin lääninpoliisijohtaja Pentti Sihvonen.

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero pitää Seinäjoen päällystöpäivystyksen selkkausta valitettavana.

– Ministeriössä ei ole sovittu eikä ennakoitu, kuinka menetellä viranhoidon jatkumisen suhteen, jos johdon päivystyksessä paljastuu laiminlyöntejä.

Ihmetystä on herättänyt Keski-Oppaan IS:lle antama lausunto, ettei hän tiennyt johtovalmiusvuoron alkaneen aamukahdeksalta, vaan luuli sen alkavan vasta klo 16.15.

Päivystysajat selviävät listoilta, kuittaa toinen apulaispoliisipäällikkö Vesa Nyrhinen Etelä-Pohjanmaan poliisin esikunnasta.

Poliisipäällikkö Ojala myöntää, että valtaosa johtovalmiusvuoroista alkaa perjantaisin klo 16.15. Vappu oli kuitenkin poikkeus.

Paljastunut jupakka on jo toinen samassa poliisipiirissä. Oikeuteen on tulossa komisario, joka ei peruuttanut Kauhajoen kouluammuskelijan aseenkantolupaa.

 

IltaSanomat 5.5.2009

Mainokset
%d bloggers like this: