Etusivu > Epäily, POLIISIN PAKKOKEINOT, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET, Syyte > Poliisi ampui häirikköä polveen, sai syytteen

Poliisi ampui häirikköä polveen, sai syytteen

15.4.2009

Kuopiolainen poliisi sai syytteen, koska hän ampui uhkaavasti käyttäytynyttä miestä polveen Kuopiossa viime elokuussa.

Jutun käsittely alkoi Kuopion käräjäoikeudessa keskiviikkona. Vanhempaa konstaapelia syytetään pahoinpitelystä ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Välikohtaus sattui sen jälkeen, kun poliisit oli hälytetty taltuttamaan 29-vuotiasta miestä. Tämä oli riehunut kotonaan ja syytteen mukaan muun muassa lyönyt äitiään harjanvarrella.

Pihamaalla mies syyttäjän mukaan uhkasi poliiseja veitsellä ja rautalapiolla. Kun käskytys ja kaasusumuttimen käyttö ei tehonnut, 39-vuotias vanhempi konstaapeli ampui häntä polvilumpioon. Aseena oli konepistooli, joka oli säädetty ampumaan kertalaukauksia.

Syyttäjä katsoo, että virkatointen vastustaminen oli vain uhkailevaa eivätkä uhkailussa käytetyt välineet olleet erityisen vaarallisia. Paikalla oli jo neljä poliisimiestä, ja sinne oli tulossa lisää poliisivoimia. Ampuja käytti voimakeinoa, joka aiheutti suurempaa vahinkoa kuin oli tehtävän suorittamiseksi välttämätöntä.

Poliisimies kiisti syytteen ja katsoi toimineensa tilanteessa asiallisesti.

Jalkaan ammuttu mies sai syytteet muun muassa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, kolmesta vahingonteosta, laittomasta uhkauksesta ja pahoinpitelystä. Hän itse katsoi, etteivät poliisit olleet vaarassa.

Jutun käsittely jatkuu vielä torstaina, jolloin oikeus käy tapahtumapaikalla. Päätös annettaneen myöhemmin.

 

IltaSanomat 15.4.2009

Mainokset
%d bloggers like this: