Etusivu > Epäily, MUUT POLIISI ASIAT, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET, Syyte > Poliisit laiminlöivät velvollisuutensa – mies hukkui

Poliisit laiminlöivät velvollisuutensa – mies hukkui

17.3.2009

Hätäkeskuspäivystäjää ja kahta poliisia syytetään pelastustoimen laiminlyönnistä Kuopiossa.

Hätäkeskuspäivystäjänä toiminutta miestä ja kahta poliisia syytetään pelastustoimen laiminlyönnistä ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Syytteet liittyvät Kuopiossa vuoden 2005 talvella tapahtuneeseen kuolemaan, jossa miespuolinen henkilö hukkui satama-altaaseen.

Hätäkeskuspäivystäjä antoi kahdelle poliisipartiolle tehtäväksi selvittää Lasaretin sairaalan ja Scandic-hotellin väliseltä alueelta kuuluneiden avunhuutojen alkuperää. Sataman alue oli tapahtuma-aikaan sula. Hyvän Kuopion paikallistuntemuksen omannut päivystäjä jätti kuitenkin pelastuslaitoksen sukellus- ja pintapelastusyksikön hälyttämättä paikalle.

Kaksi paikalle hälytettyä poliisia eivät myöskään tarkastaneet vesialuetta huolellisesti, vaikka heitä oli siihen radioteitse kehotettu. Syyttäjän mukaan poliiseilla oli ollut täysi syy olla tietoinen siitä, että avunhuutaja oli ollut hengenvaarassa ja mahdollisesti vedessä.

Satama-alueen laiturilla oli selvästi nähtävissä sulaan veteen johtaneet jalanjäljet. Todistajana toiminut nainen kertoi, ettei ollut nähnyt poliisiautoa paikalla lainkaan.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200903179256425_uu.shtml

Mainokset
%d bloggers like this: