Etusivu > POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET, Rattijuopumus, Tuomiot, Virkavelvollisuuden rikkominen > Poliisi ajoi humalassa töihin – potkut

Poliisi ajoi humalassa töihin – potkut

27.2.2009

Lieksalainen vanhempi konstaapeli tuomittiin kahdesti rattijuoppoudesta.

Pohjois-Karjalan poliisilaitos irtisanoi kahdesti rattijuopumukseen ja virkavelvollisuuden rikkomiseen syyllistyneen lieksalaisen vanhemman konstaapelin.

Poliisilaitos katsoi, että poliisimiehen vaarantaneet luottamuksen poliisille kuuluvien tehtävien asianmukaiseen hoitoon ja poliisin toiminnan yleiseen uskottavuuteen.

Vanhempi konstaapeli saapui viime marraskuussa työvuoroonsa autolla 1,74 promilleen humalassa. Nurmeksen käräjäoikeus tuomitsi helmikuussa poliisin törkeästä rattijuopumuksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta vankeusrangaistukseen.

Mies syyllistyi vastaavanlaiseen tekoon heinäkuussa 2007. Tuolloin mies ajoi autolla vähintään 0,5 promillen humalassa ja oli lisäksi hoitanut työtehtäviään poliisilaitoksen palvelupäivystäjänä alkoholin vaikutuksen alaisena.

Nurmeksen käräjäoikeus tuomitsi miehen tuolloin rattijuopumuksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta sakkorangaistukseen ja poliisilaitos erotti hänet virantoimituksesta kahdeksi kuukaudeksi.

Poliisilain mukaan poliisimiehen on virassa ja yksityiselämässään käyttäydyttävä siten, ettei hänen käyttäytymisensä ole omiaan vaarantamaan luottamusta poliisille kuuluvien tehtävien asianmukaiseen hoitoon.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200902279159524_uu.shtml

 

Mainokset
%d bloggers like this: