Etusivu > POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET, sakko, Tuomiot > Poliisille sakot poliisin vastustamisesta

Poliisille sakot poliisin vastustamisesta

11.2.2009

Nurmeksen käräjäoikeus on tuominnut sakkoihin lieksalaisen poliisimiehen, joka vastusti poliisia. Juopuneen miehen työtoverit olivat viemässä häntä putkaan.

Tapaus sattui Lieksassa lokakuussa. Kaksi poliisia oli saattanut työterveyslääkärille ylikonstaapelin, jolla oli murtuneita kylkiluita. Kylkivamman tutkimisen jälkeen lääkäri kehotti poliiseja toimittamaan potilaan poliisiasemalle selviämään ennen muita tutkimuksia.

Ylikonstaapeli kieltäytyi nousemasta poliisiautoon ja uhkasi tappaa poliisit. Nämä joutuivat suihkuttamaan kaasua ja raudoittamaan miehen.

Syyttäjä vaati 51-vuotiaalle ylikonstaapelille rangaistusta virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Käräjäoikeuden mukaan kyseessä oli vain virkamiehen vastustaminen, koska asiassa oli lieventäviä asianhaaroja. Työtoverit olivat harhauttaneet miehen luulemaan, että häntä vietiin lääkäriin vain vamman takia, vaikka taustalla oli myös huoli mielenterveydestä.

Ylikonstaapeli on sairauslomalla

Käräjäoikeuden mukaan virkatoiminnassa lähtökohtana tulee olla avoin ja rehellinen toiminta. Tässä tapauksessa harhauttaminen johti siihen, että miehen alkoholin heikentämä itsehillintä petti. Poliisit olivat myös antaneet hänen nauttia alkoholia ennen lääkäriin lähtöä.

Ylikonstaapeli tuomittiin myös ampuma-aserikkomuksesta, koska hän säilytti kotonaan pistoolia määräysten vastaisesti. Hän joutuu maksamaan 25 päiväsakkoa eli 700 euroa.Poliisimies on sairauslomalla. Sen päätyttyä Pohjois-Karjalan poliisilaitoksen johto harkitsee, johtaako asia virkamiesoikeudellisiin toimiin.

Mainokset
%d bloggers like this: