Etusivu > Epäily, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET, Rattijuopumus > Poliisi-päällikköä epäillään juopuneena ajamisesta

Poliisi-päällikköä epäillään juopuneena ajamisesta

4.4.2000

TURUNMAAN KIHLAKUNNAN POLIISIPÄÄLLIKÖN EPÄILLÄÄN SYYLLISTYNEEN TÖRKEÄÄN RATTIJUOPUMUKSEEN TURUN KESKUSTASSA SUNNUNTAIN VASTAISENA YÖNÄ. PUHALLUSKOKEESSA POLIISIPÄÄLLIKKÖ PUHALSI YLI TÖRKEÄN RATTIJUOPUMUSRAJAN ELI YLI 1,2 PROMILLEA.

Länsi-Suomen lääninhallitus päätti maanantaina poliisipäällikön virasta pidättämisestä törkeän rattijuopumusepäilyn vuoksi. Poliisipäällikkö jäi maanantaina jo aikaisemmin päätetylle vuosilomalle ja virasta pidättäminen astuu voimaan vuosiloman päätyttyä 21. huhtikuuta.

Poliisipäällikkö oli kello 01:n aikaan liikkeellä Turun keskustassa, kun hän pysäytettäessä puhalsi yli törkeän rattijuopumusrajan. Tapauksen tutkinta on siirretty keskusrikospoliisille. Tutkinnanjohtajana on Pietarsaaren kihlakunnan johtava kihlakunnansyyttäjä Peter Levlin . Kun poliisia epäillään jostakin rikoksesta, tutkinta siirretään hänen oman toimialueensa ulkopuolelle.

Levlin ei tässä vaiheessa tutkinnallisista syistä halua tarkemmin kertoa, miten poliisipäällikkö jäi kiinni. Turussa ei ollut meneillään mitään yleistä liikenneratsiaa.

Turunmaan kihlakuntaan kuuluu kahdeksan saaristokuntaa Turun seudulla ja sen keskuspaikka on Parainen.

Helsingin Sanomat 4.4.2000

Mainokset
%d bloggers like this: