Etusivu > Epäily, POLIISIN TEKEMÄT RIKOKSET, Syyte, Tuomiot, Virkavelvollisuuden rikkominen > Kahdelle poliisille varoitus rajusta voimankäytöstä

Kahdelle poliisille varoitus rajusta voimankäytöstä

7.6.1999

Kaksi poliisia on saanut Kajaanin käräjäoikeudelta varoituksen tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Oikeuden mukaan poliisit olivat käyttäneet liikaa voimaa hillitessään pysäyttämänsä kuorma-auton kuljettajaa.

Kajaanilaispoliisit olivat viime joulukuussa pysäyttäneet kuorma-auton, jonka lasti oli huonosti kiinnitetty. Kuljettaja ei ollut suostunut tulemaan autosta ulos. Hän oli tarrautunut ohjauspyörään ja vastustellut huitomalla.

Poliisit olivat heittäneet kuljettajan mahalleen kadulle ja laittaneet hänet käsirautoihin tarpeettoman rajua voimaa käyttäen. Kuljettajaa pidettiin käsiraudoissa parikymmentä minuuttia.

Molempia poliiseja syytettiin myös pahoinpitelystä, mutta syytteet hylättiin. Kuljettaja sai vajaan tuhannen markan sakon liikenteen vaarantamisesta.

Ylikonstaapeli Ilmari Pulkkisen mukaan tapaus ei ole aiheuttanut tarkistuksia Kajaanin poliisin toimintaohjeisiin. (HS-STT)

Helsingin Sanomat 7.6.1999

Mainokset
%d bloggers like this: