Etusivu > MUUT POLIISI ASIAT, Rattijuopumus, sakko, Tuomiot, Vankeus > Poliisijohtajan ehdollinen vankeus nurin hovioikeudessa

Poliisijohtajan ehdollinen vankeus nurin hovioikeudessa

23.12.1998

KUOPIO-Itä-Suomen hovioikeus kumosi lääninpoliisineuvos Mikko Variksen , 55, ehdollisen vankeustuomion, jonka hän sai huumaantuneena ajosta ja liikenteen vaarantamisesta Kuopion käräjäoikeudessa toukokuussa.

Hovioikeus kumosi samalla määräaikaisen ajokiellon ja korvausvelvollisuudet. Käräjäoikeus tuomitsi Itä-Suomen lääninhallituksen Joensuun palveluyksikössä työskentelevän Variksen 50 päiväksi ehdolliseen vankeuteen sekä 5380 markan sakkoon.

Syytteen mukaan Varis oli ajanut 115 kilometrin matkan lääkkeiden vaikutuksen alaisena. Varis selvitti jo alioikeudessa, että ajoneuvon hallinnan menetys johtui hänen käyttämiensä lääkkeiden yhteisvaikutuksesta. Varis otti lääkkeitä kaatumisesta aiheutuneen päävamman hoitoon.

Hovioikeuden mukaan jutussa jäi näyttämättä toteen, että hän olisi tahallaan tai tuottamuksesta syyllistynyt lainrikkomuksiin. Lääkeaineet ovat myös saattaneet arvaamattomasti kasaantua Variksen elimistöönsä.

Koska lääkeaineiden yhteisvaikutus jäi epäselväksi, oli hovioikeuden ratkaistava juttu Variksen eduksi.

Sisäministeriön poliisiosasto puolestaan edellytti jo tiistaina, että hänelle palautetaan esimiestehtävät Itä-Suomen lääninhallituksen poliisiosastolla. (HS)

Helsingin Sanomat 23.12.1998

Mainokset
%d bloggers like this: