Etusivu > MUUT POLIISI ASIAT, Rattijuopumus, sakko, Tuomiot, Vankeus > Poliisijohtajalle ehdollista vankeutta huumaantuneena ajosta

Poliisijohtajalle ehdollista vankeutta huumaantuneena ajosta

9.5.1998

KUOPIO-Kuopion käräjäoikeus tuomitsi perjantaina joensuulaisen lääninpoliisineuvos Mikko Variksen 50 päiväksi ehdolliseen vankeuteen huumaantuneena ajamisesta ja liikenteen vaarantamisesta. Käräjäoikeuden mukaan Varis nautti nukahtamislääkettä, jonka vaarallisuudesta liikenteelle hän oli tietoinen. Varis tuomittiin lisäksi 5380 markan sakkoon. Poliisipartio pysäyttiVariksen joulukuun 28. päivänä Kuopion Jännevirralla valtatie 17:llä.

Helsingin Sanomat 9.5.1998

Poliisijohtaja sai syytteen huumaantuneena ajamisesta

Lääninpoliisineuvos Mikko Varikselle luettiin maanantaina Kuopion käräjäoikeudessa syyte huumaantuneena ajamisesta ja törkeästä liikenteen vaarantamisesta. Syytteen mukaan Varis oli suorituskykyyn vaikuttavien lääkeaineiden alainen ajaessaan Joensuusta Kuopioon.

Asianajaja Heikki Salon mukaan poliisijohtaja oli syyntakeeton, koska hän oli nauttinut lääkärin määräämiä lääkkeitä vakavaan sairauteen.

Varis nautti runsaasti lääkkeitä, koska hän oli saanut kaatumisesta aivoruhjeen. Yksi lääkkeistä oli ajokykyyn vaikuttava nukahtamislääke.

Ajon jälkeen Varikselta mitattiin huomattava pitoisuus nukahtamislääkettä. Puolustuksen mukaan toinen lääke saattoi vaikuttaa niin, että pitoisuudet eivät puolittuneet elimistössä normaalisti.

Sen sijaan dosentti Timo Seppälä Kansanterveyslaitoksesta todisti, että yhteisvaikutus ei selitä korkeaa unilääkepitoisuutta.

Syyttäjä vaati vastaajalle 2-3 kuukauden ehdollista vankeustuomiota. (STT)

 

Helsingin Sanomat 5.5.1998

Mainokset
%d bloggers like this: